Het bereiden van je eigen zeep is kinderspel! Daarom is het echt de moeite waard om zelfgemaakte zeepjes te maken samen met je kinderen! Wij geven U enkele inspirerende ideeën voor creatieve spelletjes voor kinderen voor het maken en decoreren van kleurrijke zepen.

Momenten samen doorgebracht met de ouders zijn voor kinderen van groot belang. Het loont absoluut de moeite om te zorgen voor creatieve spelletjes voor de kinderen, en die bovendien hun ontwikkeling stimuleren. Het maken van je eigen zeepjes is dus eigenlijk leren en plezier maken en tegelijkertijd is het een fantastische manier om samen tijd door te brengen. Het samen maken van een zelfgemaakte zeep zal de kinderen ongetwijfeld verrukken!

Handgemaakte zepen - hoe ze te maken met kinderen?

Handgemaakte zepen – hoe ze te maken met kinderen?

Hoe zeepjes te maken met de kinderen ?

De mate van betrokkenheid van een kind in het productieproces van de zelfgemaakte zeep is afhankelijk van de leeftijd van het kind. Het kind kan in de verschillende stadia van het productieproces met verschillende taken worden belast. Het kind kan ingrediënten afwegen, toevoegen in een kom, of mengen met een lepel of blender. Het volledig zelfstandig maken van een zelfgemaakte zeep is een taak voor een ouder kind, omdat de ingrediënten hoge temperaturen bereiken. Het versieren en verpakken van zepen in decoratieve stoffen zakjes is echter ook geschikt voor kinderen van twee jaar, die graag nog plastische spelletjes spelen, en zelfs nog voor jongere kinderen! We moeten daarbij niet bang zijn om onze kinderen te betrekken, maar we moeten er wel aan denken om hun veiligheid altijd te verzekeren.

Hoe een zelfgemaakte zeep te maken?

Eerst en vooral is het de moeite waard om het hele evenement goed in elkaar te zetten en u en uw kind voor te bereiden met schorten, handschoenen en een veiligheidsbril. Dit zorgt voor de veiligheid van het kind en maakt het spelen ook leuker, omdat het kind zich als een laboratorium medewerker zal voelen! Er zijn veel gratis recepten voor zelfgemaakte zepen op het web te vinden. Kies gewoon een van de recepten, volg strict de verhoudingen die erin staan en de productie van zelfgemaakte zeep zal heel vlot verlopen en ons veel plezier bezorgen!

Hoe zelfgemaakte zepen te vormen ?

Giet de kant-en-klare massa voor de zelfgemaakte zeep in de vormpjes. We hoeven hiervoor geen speciale apparatuur en gadgets te kopen! Zowel de zandbakvormpjes voor kinderen als de siliconenmallen voor cupcakes en pralines werken hier perfect. De verse, licht stollende zeep kan ook gebruikt worden voor het boetseren, voor het maken van handafdrukken of van andere vormen – bijvoorbeeld speelgoed dierenfiguren. Het zeepblok kan met een scherp mes worden in stukken gesneden maar er kunnen ook verschillende figuurtjes worden in uitgesneden met peperkoekvormen. De mogelijkheden zijn echt enorm!

Huishoudelijke doe-het-zelf zeep kan men in siliconenmallen gieten.

Huishoudelijke doe-het-zelf zeep kan men in siliconenmallen gieten.

Het eigenhandig versieren van de zelfgemaakte zepen door de kinderen 

Zelfs peuters kunnen deze activiteit aan! Kinderen kunnen zelf zeepdecoraties uitdenken en maken. Laat ons hen de mogelijkheid geven om creatief te zijn. We zullen zeker positief verrast zijn door de ideeën van onze kinderen. Om je zelfgemaakte zeep te versieren, kan je bloemblaadjes gebruiken en kaneelstokken, anijssterren en zelfs glittersterren om een prachtig glanzende zeep te maken ! Transparante glycerinezepen zijn ideaal om er decoratieve voorwerpen in te laten verzinken. U kunt bijvoorbeeld kleine speelgoedjes, blokjes, kleurrijke kralen, etc. onderdompelen in uw zelfgemaakte zeep! Dit is een fantastisch idee dat het wassen van de handen aangenamer zal maken en de kinderen zal aanmoedigen om meer zorg te besteden aan hun hygiëne.

 

Het versieren van handgemaakte zeep

Het versieren van handgemaakte zeep

Creatieve spelletjes voor kinderen tijdens het maken van de handgemaakte zeep

Om de creatie van zelfgemaakte zeep met kinderen nog aantrekkelijker te maken, stellen we voor om een spel te organiseren in het laboratorium. Kinderen houden zeer van experimenten!

Hoe een geurzeep te maken met de kinderen?

Kinderen kunnen hun eigen geurcompositie samenstellen uit natuurlijke etherische oliën. Maak flesjes klaar met geuroliën, een klein schaaltje, een roerstaafje en een pipet. Doe in een kommetje een paar druppels van de geuren die door het kind werden uitgekozen. Meng vervolgens alles goed door elkaar met het roerstaafje en voeg vervolgens met een pipet aan de zelfgemaakte zeepmassa een paar druppels van het door het kind gemaakte geurmengsel toe. Op deze manier krijgt u geweldige gearomatiseerde zepen!

Hoe gekleurde zepen te maken?

Zelfgemaakte zeep maken met je kind samen kan ook een geweldige kans zijn om je kind te laten zien wat er gebeurt als je verschillende kleuren met elkaar vermengt! Spelen met verven zal toelaten om de regels van het maken van nieuwe kleuren te leren en echt verbazingwekkende, veelkleurige kubussen te creëren. Voeg gewoon natuurlijke kleurstoffen toe aan de nog vloeibare zeep en laat uw kind ze combineren tot één. Door nieuwe lagen in verschillende kleuren op de gestolde zelfgemaakte zeep te gieten, kunnen we mooie, regenboogkleurige kubussen maken.

Gouden satijnen zakje met gekleurde zepen op de achtergrond.

Gouden satijnen zakje met gekleurde zepen op de achtergrond.

Hoe pak je zelfgemaakte zepen in als een cadeau

Je weet al hoe je zeep moet maken met kinderen. Nu is het tijd om na te denken over een originele, handgemaakte verpakking. De zeep, bereid door de kinderen zelf en verpakt als cadeau, is een mooi en praktisch geschenk voor uw naasten voor zulke gelegenheden als daar zijn : grootmoederdag, grootvaderdag, moederdag en vaderdag. Dankzij het gebruik van stoffen zakjes, bijvoorbeeld organza zakjes, kunnen ook de jongste kinderen hun zeepje volledig zelfstandig inpakken. Stop ze gewoon in de zak en trek aan de touwtjes! Kinderlijk eenvoudig!

Zeep in een roze organza zakje.

Zeep in een roze organza zakje.

Houden jullie van DIY spelletjes? Kies dus voor linnen zakjes voor het verpakken van uw zelfgemaakte zepen als cadeau .. Onze linnen tassen zijn perfect voor het decoreren met tekeningen! Schilderen op de zakjes kan met acrylverf, krijtjes of ook wel markers. Gepersonaliseerde stoffen zakjes die eigenhandig door een kind werden klaargemaakt, zijn de perfecte setting voor een geschenk dat door hem of haar is gemaakt. De stoffen zakjes kunnen ook op vele andere manieren worden gedecoreerd! Voor meer inspiratie kunt u het artikel lezen: Originele, handgemaakte verpakkingen Creatieve ideeën.

Stoffen geschenkzakjes zijn verkrijgbaar in ons aanbod in verschillende maten en kleuren. Dankzij de verscheidenheid aan ontwerpen, kunt u ze gemakkelijk aanpassen aan uw zelfgemaakte zeep, zodat het geheel er echt indrukwekkend uitziet!