Wil je je eigen glycerine zeep maken? Schitterend idee! We hebben zelfs een simpele stap-voor-stap handleiding voor je samengesteld! Bekijk ons beproefde recept.

Overtuig je ervan dat eigenhandig zeep maken echt een koud kunstje is! Leer hoe je DIY glycerine zeep maakt.

Huisgemaakte zeep - hoe maak je ze?

Huisgemaakte zeep – hoe maak je ze?

Een recept voor glycerine zeep

Wij bezitten een zeer eenvoudig en beproefd recept voor glycerinezeep. Laten we dit even samen doen!

Ecologische zakjes voor handgemaakte zeep

Ecologische zakjes voor handgemaakte zeep

Een less waste verpakking voor een eko zeep - een linnen zakje met een opdruk

Een less waste verpakking voor een eko zeep – een linnen zakje met een opdruk

Laat ons dit samen doen! Wat heb je nodig om je eerste zeepje te maken?

De belangrijkste ingrediënten:

 • Het belangrijkste ingrediënt is de kant-en-klare glycerinezeep basis (gemaakt van plantaardige glycerine). Je kan kiezen uit ofwel kristal (kleurloze) of crème (wit) bases.

Facultatieve additieven: kleurstoffen, etherische oliën, verzorgende oliën, bv. met toegevoegde vitamine E, en ook decoratieve additieven. Wees niet bang om te experimenteren. Je kunt hier zeker uit je dak gaan! De additieven zorgen ervoor dat de zeep die je maakt echt uniek wordt.

De versiering van je handgemaakte zeep

De versiering van je handgemaakte zeep

Accessoires:

 • Een rasp,
 • weegschaal,
 • accessoires voor het waterbad: een vat voor het oplossen van de base, een vat met water, een brander,
 • Gietvormen ( hier raden wij elementen aan gemaakt van siliconen, vooral in het begin van het grote zeepavontuur ),
 • alcohol en een verstuiver,
 • een houten roerstokje.

Glycerine zeep – de stap-voor-stap instructies

 1. Rasp op een bord en meet de hoeveelheid glycerinebasis af die nodig is voor de gegeven gietvorm (voeg altijd iets meer toe – een deel van het product blijft aan de zijkanten plakken). Weet je niet zeker hoeveel basis je nodig hebt voor een bepaalde mal? Om het eenvoudig te stellen, kan je zeggen dat 1g glycerinebasis ongeveer gelijk staat met 1 g water  Je kan dus gemakkelijk afmeten hoeveel gram of milliliter water er in de vorm van uw keuze past.
  DIY zeep - instructies

  DIY zeep – instructies

 2. Wiórki (taka forma zapewnia szybsze rozpuszczanie – to dobre rozwiązanie dla początkujących) otrzymane po starciu bazy glicerynowej lub bazę pokrojoną w kostkę umieść w kąpieli wodnej. Czas roztapiania będzie różnił się w zależności od konkretnego rodzaju oraz ilości bazy. Przygotuj ją zgodnie z instrukcją zamieszczoną przez producenta na opakowaniu. Nie dopuść do zagotowania się gliceryny!
Smelten van de glycerinebasis in een waterbad

Smelten van de glycerinebasis in een waterbad

 1. De glycerinebasis kan ook eventueel in de magnetron worden opgelost.
 2. Chcesz zrobić mydełko zapachowe? Dodaj do bazy odrobinę olejku eterycznego!
 3. Wanneer deze basis dan volledig is opgelost, voeg je er de aanvullende ingrediënten van uw keuze aan toe – kleurstoffen, oliën ( zij bepalen niet alleen de geur, maar kunnen ook andere bijkomende eigenschappen aan de zeep geven).
Giet het klaargemaakte mengsel in de vormpjes. De meest comfortabele zijn die gemaakt van siliconen.

Giet het klaargemaakte mengsel in de vormpjes. De meest comfortabele zijn die gemaakt van siliconen.

 1.  En vervolgens giet je het gesmolten mengsel in de vormpjes. Wanneer er luchtbelletjes aan het oppervlak verschijnen, bespuit het dan met een 96% gerectificeerde alcohol. Giet het klaargemaakte mengsel in de vormpjes. De meest comfortabele zijn die gemaakt van siliconen.
Het versieren van de zeepjes

Het versieren van de zeepjes

 1. Wil je de zeepjes ook versieren? Je kan bijvoorbeeld gedroogde vruchten, bloemen of zelfs koffiebonen in de zeepjes laten smelten.
 2. Wil je de zeepjes ook versieren? Je kan bijvoorbeeld gedroogde vruchten, bloemen of zelfs koffiebonen in de zeepjes laten smelten.

  De voordelen van glycerinezeep

  Glycerinezeepjes kunnen ook echte kunstwerken zijn! Schoonheid is echter niet hun enige troef. Ontdek ook de overige voordelen van een huisgemaakte zeep.

  Waarom zou je reinigingsmiddelen van de drogisterij vervangen door een zelfgemaakte glycerine zeep?

  Ten eerste heeft de glycerinebasis een natuurlijke samenstelling en een PH die overeenkomt met de natuurlijke PH van de huid ( werkt niet sensibiliserend, is hydraterend en verzacht irritaties). Indien je de chemische samenstelling van populaire zeepjes en douchegels zou analyseren, zou je vast en zeker versteld staan!

  Natuurlijke DIY zepen - zijn ecologisch en veilig voor de huid

  Natuurlijke DIY zepen – zijn ecologisch en veilig voor de huid

Ten tweede is zelfgemaakte zeep een stuk goedkoper dan de kant-en-klare stukken zeep uit de handel  (de prijsvergelijking betreft uiteraard producten die zijn gemaakt van grondstoffen van een vergelijkbare kwaliteit en met vergelijkbare eigenschappen). Een natuurlijke witte zeep kan je ook versieren en als geschenk verpakken in een jute zakje.

 • Het is een volledig gepersonaliseerd product- jij, met behulp van de juiste additieven, beslist over de vorm, geur en alle andere eigenschappen. Door stukjes noot of havermout toe te voegen maak je een natuurlijke mechanische peeling.
 • De hele bereiding is ook uitstekend vermaak voor de kinderen.
 • Tenslotte willen we je eraan herinneren dat afgewerkte, decoratief verpakte zeepjes ook uitstekend werken als geschenk! En als cadeautje voor de bruiloftsgasten, als blijk van dank voor hun komst naar dit speciale feest.
  Cosmetica van lavendel voor de home SPA.

  Cosmetica van lavendel voor de home SPA.

DIY zeepjes – creatieve spelletjes met je kind

Glycerinezeepjes maken is ook een leuke manier om tijd samen met je kind door te brengen. Dit is echt een geweldig en zeer creatief amusement (leer meer: Zelfgemaakte zeep stap voor stap – creatief bezig zijn met je kind). Indien je een kant-en-klare glycerinebasis gebruikt, hoef je eigenlijk alleen nog maar te boetseren en te versieren, dus een zeer leuke bezigheid. Wij zijn er zeker van dat de kinderen zullen genieten van het maken van deze zelfgemaakte zeepjes.

Zelfgemaakte zeepjes in de vorm van een hartje

Zelfgemaakte zeepjes in de vorm van een hartje

Zelfgemaakte zeepjes – originele DIY geschenken

Zelfgemaakte zeepjes zijn een geweldig idee voor een origineel en tegelijk zeer praktisch cadeau. Eenmaal je je eigen glycerinezeep hebt gemaakt, is het tijd om er de juiste verpakking voor te vinden.

Natuurlijke zeep verpakt in een stoffen zakje

Natuurlijke zeep verpakt in een stoffen zakje

Overtuig jezelf ervan dat zeepblokjes samengebonden met een lint of raffia er echt geweldig uitzien! Je hoeft ze dan alleen maar in een decoratieve verpakking te stoppen en een mooi cadeau is klaar.

Tot slot willen wij jou eraan herinneren dat stoffen zakjes ook uitstekend dienen als een decoratieve geschenkverpakking – lees meer over onze voorgestelde zeepverpakkingen.

Natuurlijke cosmetica zoals bijvoorbeeld handgemaakte zeepjes ziet er geweldig uit, verpakt in een jute zakje

Natuurlijke cosmetica zoals bijvoorbeeld handgemaakte zeepjes ziet er geweldig uit, verpakt in een jute zakje

Zeep in een roze organza zakje.

Zeep in een roze organza zakje.

Verkoopt u handgemaakte zeep? Stoffen zakken kunt u ook gebruiken als productverpakking! Neem contact met ons op en samen maken we een origineel verpakkingsontwerp met uw logo!

Een tas met logo als verpakking voor handgemaakte zeepjes

Een tas met logo als verpakking voor handgemaakte zeepjes