De stof satijn is een van de meest effectvolle weefsels die in de markt verkrijgbaar zijn.Het karakteristieke kenmerk van satijn is de mooie, diepe glans. Satijn is een uiterst delicate stof, licht, maar niet doorschijnend en volledig bedekkend. Satijn voelt glad en aangenaam koel aan.

Satijnen zakjes in het roze en zilverkleur en decoratief parfumflesje

Satijnen zakjes in het roze en zilverkleur en decoratief parfumflesje

Satijnen decoratieve zakjes

Het aanbod van onze winkel omvat satijnen zakjes die in vele varianten verkrijgbaar zijn. Alle zakjes zijn afgewerkt met een trekstrip met decoratief lintje dat het volledig sluiten van het tasje mogelijk maakt. We bieden zakjes aan in vele formaten en kleuren, daarnaast kunnen we verschillende soorten bedrukkingen op een zakje zetten, zowel opschriften als grafische elementen en andere soorten toepassingen. Je bestelt bij ons dus ook satijnen zakjes met het logo van jouw bedrijf!

Voordat we jullie inspirerende ideeën geven voor het gebruik van satijnen tasjes, proberen we iets meer te vertellen over de geschiedenis en de specificaties van deze uiterst mooie stof.

De stof satijn – specificatie

Satijnen stof wordt vervaardigd van verschillende soorten vezels geweven in atlasbinding. De ene kant van de stof is glanzend vanwege de schering, de andere kant (die de binnenkant van het zakje vormt) heeft de inslag en is mat. In de markt zijn zowel katoenen satijnweefsels als satijnweefsels gemengd met zijde, satijnweefsels vervaardigd van viscosevezels en de meest duurzame satijnweefsels van polyester verkrijgbaar. Precies van deze laatste en dus meest duurzame weefsels naaien we de zakjes die we aanbieden.

Zilveren satijnen tas als elegante verpakking voor een kartonnen juwelendoos met oorbellen.

Zilveren satijnen tas als elegante verpakking voor een kartonnen juwelendoos met oorbellen.

Satijn – afkomst van het weefsel en van de naam ervan

Satijn stamt uit China, de naam ervan is afkomstig van het woord “Zaiton”, de Arabische naam van de Chinese stad Quanzhou. In deze stad bevond zich een van de belangrijkste oude commerciële havens. Precies daar kochten de handelaars voor het eerst deze nog steeds buitengewoon populaire stof.

Rood satijnen zakje en rozen

Rood satijnen zakje en rozen

Ideeën voor het gebruik van tasjes van satijn – satijnen zakjes als cadeauverpakking

Een van de connotaties die men maakt wanneer er sprake is van zakjes vervaardigd van satijn is de term ‘sensueel’. Over het gebruik van satijn als verpakking voor sensuele cadeaus konden jullie al lezen op onze blog. Doordat deze stof zo delicaat is, vormt ze een uitstekende verpakking, ideaal voor het overhandigen van zelfs het meest persoonlijke en intieme geschenk voor een geliefde persoon. Satijn is de perfecte stof voor een tasje voor een cadeau voor Vrouwendag of Valentijn. In deze elegnte buideltjes kan men bijv. delicate lingerie of exclusieve cosmetica en parfums verpakken.

Elegant zakje van zwart satijn voor parfum

Elegant zakje van zwart satijn voor parfum

Chique satijnen zakjes voor juwelen.

Satijn is simpelweg een onvervangbare verpakking voor dure en luxueuse cadeaus. In dit elegant zakje kan men bijv. een juweelstuk doen, zowel een zonder verpakking als een dat al in een juweliersdoosje zit. Een satijnen zakje is ook een smaakvolle verpakking voor een horloge. Deze zakjes zijn natuurlijk ook geschikt als een verfijnd cadeautasje voor bescheidenere geschenken, waaraan het extra klasse en chic geeft.

Goudkleurig satijnen zakje als juweelverpakking

Goudkleurig satijnen zakje als juweelverpakking

Satijnen zakjes voor een huwelijk en bruiloft

Satijn behoort door de subtiliteit en hoge esthethische waarden ervan al jaren tot de meest populaire stoffen die worden gekozen voor bruiloftdecoraties. Satijn past zich perfect aan de huidige huwelijkstrends aan en harmonieert schitterend met een verscheidenheid aan stijlen. Satijn haalt records van populariteit vooral op een bruiloft in glamourstijl en traditionele en romantische huwelijken.

Wedding dank for gasten

Wedding dank for gasten

Satijnen zakjes worden gekozen als verpakking voor bedankingen voor de bruiloftsgasten en cadeaus die overhandigd worden als bedankingen voor de ouders van het bruidspaar en de getuigen.

Wedding dank for gasten

Wedding dank for gasten

Huwelijkszakjes worden ook gebruikt als elegante verpakkingen voor wijnflessen en sterke drank. Grote zakken dienen ook om huwelijksenveloppen en wenskaarten te verzamelen. Kleinere zakken zijn ideaal voor het opbergen van kleingeld voor geluk, bloemblaadjes, rijst of andere voorwerpen die men kiest om het bruidspaar te bestrooien wanneer het de kerk of het gebouw van de burgerlijke stand buitenkomt.

Goudkleurig satijnen zakje met afmetingen 16x 37 cm als verpakking voor een fles wijn

Goudkleurig satijnen zakje met afmetingen 16x 37 cm als verpakking voor een fles wijn

Satijnen zakjes zijn ook perfect voor andere feesten en sacramenten

Door hun elegantie en subtiliteit worden de zakjes van satijn ook bij veel andere gelegenheden gebruikt. Bij de organisatie van kinderfeesten wordt precies satijn het liefst door onze klanten gekozen. Satijnen zakjes zijn ideaal als verpakking voor cadeaus en decoratie-element op een babyshower, doop of eerste communie.

Doop

Doop

Ze zijn ongetwijfeld ook perfect geschikt voor andere gelegenheden waarop we geschenken overhandigen aan de jongsten onder ons, bijv. verjaardagen, kinderdag, sinterklaasdag, Kerstmis of Pasen, wanneer we cadeautjes van de paashaas overmaken.

Minder typische suggesties voor het gebruik van satijnen zakjes

Een satijnen zakje kunnen jullie ook voor andere doeleinden gebruiken. Zakjes met lavendelbedrukking, die gevuld zijn met gedroogde lavendelbloesem, zijn fantastische geurtasjes. Ze kunnen in de auto gehangen worden of opgeborgen worden in de kleerkast (ze voorkomen dan ook het verschijnen van lastig ongedierte in de garderobe: kleermotten).

Goudkleurig zakje van satijn en een klein houten kistje voor souvenirs

Goudkleurig zakje van satijn en een klein houten kistje voor souvenirs

Een goed idee is ook deze buidels te gebruiken voor het ordenen van ondergoed in de lade. De kleinere formaten zijn ook handig bij het scheiden van juwelen in een bijouteriekistje. Ze kunnen ook nuttig blijken bij het sorteren en opbergen van souvenirs van vakanties of de kindertijd in souvenirdozen. Hierdoor zien onze collecties er heel chique en elegant uit.

De Stof Satijn – een universele en heel elegante stof

Zoals jullie zien, is satijn een uiterst universele stof. Satijn kan op veel verschillende manieren worden gebruikt. Alleen al de satijnen zakjes geven ons enorme mogelijkheden zowel bij het decoreren als bij het decoratief, stijlvol inpakken van een cadeau. We nodigen jullie uit om ons rijk aanbod aan satijnen zakjes te leren kennen.