Wil je je cadeau werkelijk heel mooi inpakken, maar kan je geen mooie strik van een lint maken?

Of misschien wilt U een vaas of kandelaar versieren met een strik? Of U zich nu afvraagt hoe U een strikje op een stoel moet vastmaken of U heeft een decoratief lintje nodig voor een geschenk speciaal voor U hebben wij deze gids samengesteld. Wij tonen U hoe op een eenvoudige manier een perfecte strik te maken, die er zal uitzien net als in een kerst etalage van een winkel!

Een decoratieve organza strik gebonden aan de rugleuning van de stoel

Een decoratieve organza strik gebonden aan de rugleuning van de stoel

Stap voor stap een strik van lint maken.

Stap voor stap een strik van lint maken.

Wat heb je nodig om de perfecte strik te maken?

Als U een echt mooie strik wilt maken, zorg dan eerst voor alle materialen en accessoires die nodig zijn om deze te maken. Dus zullen er nodig zijn:

Stap 1 - Eerst moet U de nodige accessoires klaarleggen.

Stap 1 – Eerst moet U de nodige accessoires klaarleggen.

  • een lint of band, een touw of een strookje decoratief materiaal, waarvan we het strikje gaan maken.
  • een schaar om het lint in te korten
  • het voorwerp dat met het strikje zal worden versierd, bijvoorbeeld een geschenk verpakt in een decoratief stoffen zakje , een boeket bloemen, een stoel, .
  • een aansteker of lucifers ( handig om de uiteinden van het synthetisch lint te beschermen tegen uitrafeling )

Hoe een ideale strik te maken – instructie

Voor het maken van de klassieke, meest eenvoudigste strik, moet U in de eerste plaats het voorwerp voorbereiden dat moet versierd worden en de nodige accessoires. Het lint of de stof waarvan U een strik wilt maken, moet met een schaar worden afgeknipt. Wees hier echter voorzichtig mee en houd een voorraadje materiaal achter de hand. Als we het lint te strak doorknippen, is er geen weg terug! Van een te kort afgeknipt lint , is het onmogelijk om een goede strik te maken. De eindjes van de strikken die te lang blijken te zijn, kunnen veilig en op de gewenste lengte worden afgesneden na het vastmaken.

Hoe maak ik een strik van een lint op een zakje van organza - stap 2

Hoe maak ik een strik van een lint op een zakje van organza – stap 2

Het stap voor stap maken van een strik

Om een eenvoudige strik te maken hebben we één lang stuk lint nodig. Het lint vouwen we in vier strengen om twee lussen te kunnen vormen.

Hoe knoop je een strik van een lint - stap 3

Hoe knoop je een strik van een lint – stap 3

Een strik van een lint maken - stap 4

Een strik van een lint maken – stap 4

Een strik van een lint maken - stap 5

Een strik van een lint maken – stap 5

Lussen vormen bij het binden van een strik van een lint - stap 6

Lussen vormen bij het binden van een strik van een lint – stap 6

De lussen worden halverwege hun lengte over elkaar gekruist, terwijl men ze blijft vasthouden. Hierdoor ontstaat ertussen een opening in het onderste gedeelte, waardoor één van de lussen moet worden getrokken. Beide lussen worden vervolgens langzaam strak aangetrokken terwijl naar boven gericht, waardoor onze strik ontstaat en zich vormt. We brengen de strik in een symmetrische vorm. De uiteinden van het lint kunnen schuin worden afgeknipt.

Kruisen van de lussen van de strikken - stap 7

Kruisen van de lussen van de strikken – stap 7

Het aanbrengen van lussen bij het maken van de strikken van een lint - stap 8

Het aanbrengen van lussen bij het maken van de strikken van een lint – stap 8

Een strik van een lint maken- stap 9

Een strik van een lint maken- stap 9

Een strik van een lint gebonden op een zakje van organza- stap 10

Een strik van een lint gebonden op een zakje van organza- stap 10

Het afknippen van de uiteinden van de strikken van een lint- stap 11

Het afknippen van de uiteinden van de strikken van een lint- stap 11

Hoe bescherm je de uiteinden van een strik van een lint tegen het uitrafelen?

Wat moet ik doen als de uiteinden van een synthetisch lint uitgerafelen nadat ze werden doorgeknipt? Je kunt ze smelten door de uiteinden dicht bij een vuurbron te brengen (maar let op dat je het lint niet direct in de vlam houdt!). Neem lucifers of een aansteker en brand voorzichtig de uiteinden van de linten af . De gesmolten randen van het lint voorkomen een verdere uitrafeling.

Let er ook op dat de eindjes van de linten van de strik moeten worden gebrand. Op die manier voorkomen wij dat het lint gaat uitrafelen - stap 12

Let er ook op dat de eindjes van de linten van de strik moeten worden gebrand. Op die manier voorkomen wij dat het lint gaat uitrafelen – stap 12

Hoe pak je een cadeau mooi in en versier je het met een lint?

Het verpakken van cadeaus kan werkelijk heel eenvoudig en leuk zijn. Het enige wat U hoeft te doen is de volgende methode aan te leren en toe te passen. Maak kennis met ons inspirerende idee hoe je een cadeau mooi verpakt!

Een zakje van linnen toegebonden met een versierende strik van een lint met een decoratief hangertje

Een zakje van linnen toegebonden met een versierende strik van een lint met een decoratief hangertje

Om een door ons overhandigd cadeau er echt origineel en indrukwekkend uit te laten zien, moet U zorgen voor een mooie verpakking. Wij presenteren U onze elegante stoffen tassen, die in onze winkel verkrijgbaar zijn in vele uitvoeringen (wij bieden tassen van verschillende soorten stoffen, verkrijgbaar in een breed scala van kleuren en formaten). Om er een cadeau in te verpakken, stopt U het in de buidel van het zakje, trekt U vervolgens de touwtjes of lintjes aan  ( de verschillende zakjes hebben verschillende soorten afwerking) en klaar ! Om het effect te vergroten  kan U een decoratief lint aan de geschenkzakjes binden er een chic strikje op aanbrengen en verder nog versieren met een decoratieve hanger.

Geschenkjes in een zakje van organza met een decoratief lintje

Geschenkjes in een zakje van organza met een decoratief lintje

Nu weet je al hoe je een eenvoudige en effectieve strik van een lint moet maken!

Als je eenmaal weet hoe je deze mooie en eenvoudige strik van een lint moet maken, kom je meer te weten over onze ideeën voor een effectieve geschenkverpakking met gebruik van decoratieve zakjes! Om kennis te maken met het volledige aanbod van deze decoratieve geschenkzakjes, die enorme mogelijkheden bieden, nodigen wij U uit in onze winkel!