Elk jaar neemt de belangstelling voor natuurlijke cosmetica toe en hiermee ontwikkelt zich ook de mode voor handgemaakte zeepjes. Men kan natuurlijke zepen rechtstreeks bij de fabrikant kopen, bijvoorbeeld in een kleine, lokale werkplaats of deze zelf in eigen huis vervaardigen! Decoratief verpakte, handgemaakte zeep is een schitterend cadeau voor iemand aan wie men gehecht is. In dit artikel zullen we het kort hebben over deze uiterst eenvoudig zelf te bereiden cosmetica en over hoe men handmade zeep mooi in geschenkzakken kan inpakken.

Natuurlijke cosmetica bijvoorbeeld handgemaakte zeep zien er verpakt in een jutezakje schitterend uit.

Natuurlijke cosmetica bijvoorbeeld handgemaakte zeep zien er verpakt in een jutezakje schitterend uit.

Wat zijn natuurlijke zepen?

Naarmate consumenten bewuster worden, lezen steeds meer mensen de etiketten en analyseren zij de samenstelling van de producten die zij kopen. Dit geldt ook voor zepen. Een groeiende groep kopers vermijdt syndets (syndets zijn synthetische detergentia) en kiest voor zeep van goede kwaliteit zonder parabenen, SLS, kunstmatige kleurstoffen en siliconen. Dergelijke producten zijn niet gemakkelijk te vinden in de populaire drogisterijketens. Daarom precies is het bereiden van deze cosmetica met de DIY-methode een schitterende oplossing. Door ze helemaal zelf te maken, zijn we er zeker van dat ze enkel de door ons gewenste bestanddelen van natuurlijke oorsprong bevatten.

Soorten en eigenschappen van natuurlijke zepen

Afhankelijk van onze verwachtingen kunnen we ons met verschillende halfproducten voor zelf te maken zeep bevoorraden. De keuze van bestanddelen voor zeepjes is enorm. We kunnen stap voor stap een zeep samenstellen die perfect aangepast is aan onze behoeften en goed geselecteerd is voor het type huid.

Op internet vindt men heel veel recepten voor natuurlijke zepen. Moeiteloos kunnen we gedetailleerde instructies vinden over hoe je natuurlijke zeep maakt alsook een snel en gemakkelijk recept ervoor. Zo zijn recepten voor bijvoorbeeld hypoallergene of veganistische zepen gratis beschikbaar. Dankzij het gebruik van geschikte hoogwaardige soorten olie en natuurlijke hulpstoffen kunnen we bijvoorbeeld koolstofzeep, zwavelzeep voor de verzorging van acne of modderzeep voor droge huid maken. In de privacy van ons huis kunnen lekker ruikende glycerinezeepjes tot stand komen. Op een eenvoudige manier kan zelfs exclusieve Marseillebadzeep worden gemaakt die de huid reinigt en hydrateert. Onze zeepjes van eigen productie kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Het is de moeite waard om een eigen peelingzeep, haarzeep, scheerzeep en ecologische waszeep te maken.

Glycerinewinterzeepje en een goudkleurig organzazakje als decoratieve verpakking.

Glycerinewinterzeepje en een goudkleurig organzazakje als decoratieve verpakking.

Handmade natuurlijke zepen

Het eigenhandig maken van zeep is een schitterend idee. DIY-zeepjes zijn niet alleen cosmetica met natuurlijke ingrediënten, ze kunnen tegelijkertijd kleine kunstwerken zijn! Het maken van een handmade product is vooral tof amusement en een manier om vrije tijd creatief door te brengen. We kunnen bij het maken van deze zepen onze verbeelding de vrije loop laten en blijk geven van creativiteit.

De klaargemaakte massa kan afgekoeld worden en in kleinere stukken zeep gesneden worden of in mallen met diverse, originele vormen gegoten worden. Voor dit doel is het het handigst om siliconemallen te gebruiken die bested zijn voor ijs of het bakken van cake, maar ook zandbakvormen voor kinderen zijn geschikt!

Natuurlijke blokzeep en een bordeauxrood jutezakje.

Natuurlijke blokzeep en een bordeauxrood jutezakje.

In de zeepjes kan men allerlei decoratieve elementen versmelten! Zeepblokjes met gedroogde bloemblaadjes van bijvoorbeeld wilde roos, presenteren zich prachtig. Men kan zelfs zeepjes met gedroogd fruit, kruiden of schelpen vinden. De zo gedecoreerde cosmetica worden kleine kunstwerken! Ook maken producten zoals bijvoorbeeld havervlokken het uitzicht van het cosmetisch product aantrekkelijker terwijl ze extra gebruiksvoordelen bieden- de zo bereide zeep heeft peelingeigenschappen.

Tenslotte dient eraan toegevoegd te worden dat sommige bedrijven zeep zelfs als reclamemedium gebruiken – een glycerinezeepje met bedrijfslogo is een heel origineel en onderscheidend reclamegadget!

Handgemaakte zepen zijn een uitstekend idee voor een cadeau.

Wanneer we de zelfgemaakte natuurlijke DIY-zeepjes hebben gemaakt, dan hoeven we die enkel mooi te verpakken en dan zijn ze perfect als klein geschenk voor mensen aan wie je gehecht bent. Door iemand zo’n zeepje te schenken, overhandigen we die persoon niet alleen een nuttig cosmetisch middel dat vriendelijk is voor de huid, maar tegelijk een ogenstrelend handwerk. We kunnen zo’n handgemaakt cadeauzeepje zelf helemaal bereiden of een kant-en-klaar product versieren en mooi verpakken. De vervaardiging van eigen zeepjes is een heel modieuze hobby. Als we voelen dat handwerk niet onze passie is, maar kleinschalige productie iemand aan wie we gehecht zijn, blij maakt, dan is het goed te overwegen zo iemand een uitnodiging voor zeepworkshops of een set producten voor het maken van zeepjes en het verpakken ervan dat toelaat het avontuur met handmade zepen te starten, te schenken.

Decoratief verpakken van handgemaakte zeepjes

We weten al hoe we handgemaakte zeepjes stap voor stap kunnen bereiden en we zijn bevoorraad met de grondstoffen en halfproducten die hiervoor nodig zijn. Nu is het tijd het puntje op de i te zetten en zich af te vragen hoe de handgemaakte zeepjes het mooist verpakt kunnen worden. Het is immers aangewezen dat onze kleine kunstwerken fatsoenlijk worden verpakt.

Roze jutezakje met een stuk natuurlijke zeep op de achtergrond.

Roze jutezakje met een stuk natuurlijke zeep op de achtergrond.

Hoe pak je zeep voor een cadeau mooi in?

Als we ons handwerk willen schenken aan iemand aan wie we gehecht zijn, dan is het goed te denken aan een gepaste verpakking. Decoratieve organzazakjes verpakken schitterend de erin geplaatste DIY-zeep en doordat organza doorschijnend is, doen deze zakjes tevens de zeep goed uitkomen. Organza is niet de enige stof waaruit we onze zakjes naaien. In het aanbod van de winkel vinden jullie tasjes van sensueel satijn, elegant velours, evenals glanzende metaalachtige zakjes en de altijd modieuze jeanstasjes. We bieden ook onze in natuurlijke aardekleuren voorkomende linnen en jute zakjes aan voor het inpakken van de natuurlijke zeepjes.

Als het gaat om het inpakken van zeepjes voor een cadeau, is het goed te vermelden dat ze het perfecte geschenk voor een huwelijk en bruiloft zijn. Vele bruidsparen beslissen minizeepjes voor de bruiloftsgasten verpakt in decoratieve zakjes te schenken als dank voor hun komst. DIY-zeepjes zijn een praktisch en charmant geschenk voor de bruiloftsgasten. Bovendien kunnen geschenkzakken met een natuurlijk zeepje, voorzien van een kaartje, de functie vervullen van naamkaartjes op de bruiloftstafels.

Decoratief verpakken van natuurlijke zeepjes

Volgens veel mensen zijn handgemaakte zeepjes zo mooi dat het zonde is ze te gebruiken. Doordat bij de productie ervan alleen natuurlijke ingrediënten van de hoogste kwaliteit worden gebruikt, hebben deze zeepjes een heel positieve invloed op de conditie van onze huid. Daarom ook raden we aan ze te gebruiken in overeenstemming met hun bestemming tijdens de dagelijkse verzorging. Deze prachtige zeepjes maken de dagelijkse verzorgingsrituelen aangenamer.

Kleurrijke zeepjes en een goudkleurig satijnen zakje.

Goudkleurig satijnen zakje, op de achtergrond kleurrijke zeepjes.

Als we echter de decoratieve functies van deze prachtige zeepjes willen benutten, dan kunnen we een extra stuk zeep dat we op voorraad hebben, uitstallen en regelmatig door een nieuw stuk zeep vervangen! Dit is een fantastische manier om de decoraties in de badkamer te veranderen. Decoratieve organzazakjes helpen bij de juiste presentatie van deze zeepjes. Organza is een weefsel dat wordt gekenmerkt door hoge transparantie. Dankzij deze doorschijnendheid laat een decoratief zakje genaaid uit organza de inhoud ervan prachtig zien. We hoeven ons handgemaakt zeepje maar in het zakje te steken en dit zakje op de badkamerplank of bij de lavabo te leggen. Om het effect te versterken, kunnen samen met het zeepje decoratieve gadgets op de bodem van het zakje worden gelegd. Afhankelijk van de stijl kunnen dit bijvoorbeeld bloembladen, schelpen, glinsterende acrylkristallen zijn.

Organza doet handgemaakte zeepjes schitterend uitkomen.

Zeep in een roze organzazakje.

Geurzeepjes in decoratieve zakjes

De in etherische oliën gedrenkte zeepjes verpakt in een stoffen zakje van bijvoorbeeld organza zijn een schitterend alternatief voor potpourri geurzakjes. Ze kunnen worden gebruikt als een subtiele luchtverfrisser in kleine ruimten zoals een badkamer of kledingkast. Ze komen ook tot hun recht in de auto. De geurzeepjes zijn dus ook perfect als we op zoek zijn naar een mooie geur voor de garderobe. Wanneer deze zakjes tussen de kleding worden gelegd of in een lade met ondergoed of beddengoed worden geplaatst, is dit een bewezen manier om een frisse geur te geven aan kleding en andere textielwaren die er zijn opgeborgen. Als we die met lavendelgeur kiezen, dan zorgen we bovendien voor bescherming tegen motten.

De beste zakjes voor het verpakken van zeepjes

We bieden een breed gamma stoffen zakjes die perfect zijn voor het verpakken van handgemaakte zeep. Het breed assortiment laat toe voor verschillende gelegenheden de perfecte zakjes te selecteren. In de winkel vinden jullie diverse formaten van onze decoratieve zakjes verkrijgbaar in vele kleuren. We bieden zowel effen stoffen zonder dessins als stoffen met interessante dessins en mooie thematische bedrukkingen voor gelegenheden zoals bijvoorbeeld Kerstmis en Valentijnsdag. Op onze website vinden jullie bijvoorbeeld zakjes van jute, linnen, tasjes van organza, satijn, velours, jeans en unieke metaalachtige zakjes.

Witte natuurlijke zeep kan worden gedecoreerd en als cadeau verpakt worden in een jutezakje

Witte natuurlijke zeep kan worden gedecoreerd en als cadeau verpakt worden in een jutezakje

We realiseren ook individuele bestellingen van zakjes met een bedrukking die door de klant is gekozen, bijvoorbeeld een opschrift, foto, afbeelding of bedrijfslogo. We nodigen jullie uit contact met ons op te nemen!