Grootmoederdag en grootvaderdag komen eraan! Wij presenteren U hier enkele inspirerende ideeën voor doe-het-zelf geschenken die uw kind helemaal alleen of met een beetje hulp van onze kant in elkaar kan steken!

Vraagt U zich af wat voor soort geschenk opa en oma zal plezieren? Het meest indrukwekkende cadeau  is natuurlijk dat door de kleinzoon eigenhandig werd gemaakt!  Daarom houden we de dure cadeaus beter voor andere gelegenheden, zoals verjaardagen of naamdagfeesten. Laten we dus voor deze feestdagen geschenken geven die uit eigen handwerk bestaan . Zulke geschenken maken de geliefde grootouders zeker het meest gelukkig!

Gift - een wenskaart voor grootouders verpakt in een organza zakje

Gift – een wenskaart voor grootouders verpakt in een organza zakje

Wat is het geschenk van de kleinzoon voor grootmoeder- en grootvaderdag?

Als de kleinkinderen evenwel nog te jong zijn om bewust te kiezen en cadeaus te maken voor oma en opa, is het aan de ouders om het over te nemen. Grootouders zullen zo’n gebaar zeker waarderen! De allerverheugendste zullen wellicht die zijn met gadgets die naar  het nieuwe familielid verwijzen! U kunt bijvoorbeeld een fraaie afdruk van een hand of voetje van de baby maken of ook een foto van het kleinkind in een decoratief kader schenken. Ook foto gadgets zijn bijzonder populair. Het vaakst gekozen zijn fotoboeken, drinkbekers, kussenslopen en kalenders met foto’s erop gedrukt van de peuter.

Frame met bedrukt kinderhandvat

Frame met bedrukt kinderhandvat

Een lauwerkrans voor grootmoederdag en grootvaderdag

Lauwerkransen zijn een absolute klassieker die door kinderen zelf kunnen gemaakt worden!  Daarom mogen ze ook niet ontbreken in de collectie geschenkjes van de kleinkinderen. Op de lauwerkrans schilderen de kinderen meestal portretten van hun grootouders of een vaas met kleurrijke bloemen. Dit geschenk hoeft, in tegenstelling tot wat het lijkt, helemaal niet saai of banaal te zijn! Elk jaar kunt u het met een andere techniek voorbereiden , zoals met schilderen, lijmen of collage. De mogelijkheden zijn quasi eindeloos, dus het enige dat ons beperkt is de eigen verbeelding, en dat komen kinderen zeker niet tekort! Laat hun creativiteit dus de vrije loop en creëer een unieke lauwerkroon voor grootmoeder- en grootvaderdag!

Gift - een wenskaart voor grootouders verpakt in een organza zakje

Gift – een wenskaart voor grootouders verpakt in een organza zakje

Bent u op zoek naar een stijlvol alternatief voor een lauwerkrans , die traditioneel op een papieren blad wordt ontworpen? Een geweldig alternatief voor een handgemaakte wenskaart is het versieren van andere voorwerpen met kinderschilderijen! Met behulp van speciale markers, kleurpotloden of verf kan een kind zelfs een kussensloop of beker in zijn eentje versieren! Hierdoor zal het geschenk zowel charmant als praktisch zijn.

Handwerk door kinderen – creatief bezig zijn met het kind

Tijdens het klaarmaken van de cadeaus voor grootmoederdag en grootvaderdag kunnen we ook verschillende creatieve spelletjes voor de  kinderen organiseren. Aan een dergelijke voorbereiding van de geschenken zal het kind veel plezier beleven en tegelijkertijd krijgt het hele proces ook een educatieve waarde. Creatieve spelletjes, waarbij cadeaus voor de naasten worden gemaakt, zijn onder andere het bereiden van DIY zepen, handgemaakte kaarsen, of het bakken en versieren van koekjes of peperkoek.

Decoratieve verpakkingen voor de geschenken voor opa en oma

Geschenkideeën voor grootmoederdag en grootvaderdag kennen jullie al. Nu wordt het tijd om te denken over een passende,stijlvolle verpakking! Als u de juiste keuze maakt, kan uw kind ook het cadeau inpakken dat hij of zij zelf heeft gemaakt. De vreugde van een peuter die van het begin tot het einde de geschenken voor zijn grootouders klaarmaakt, zal enorm  zijn.

Geschenkzakjes voor grootmoederdag en grootvaderdag

Geschenkzakjes voor grootmoederdag en grootvaderdag

Het verpakken van cadeaus in decoratieve stoffen zakjes is zeer eenvoudig! Plaats het gekozen item gewoon in het zakje en trek vervolgens de touwtjes strak aan. Dat is alles! Het effectief inpakken van een cadeau dankzij de stoffen zakjes is werkelijk kinderspel en vereist niet de minste manuele vaardigheden.

Originele, handgemaakte cadeauverpakkingen

Ook de geschenkverpakking kan door een kind worden versierd! Stoffen zakjes die door uw kind kunnen worden versierd met stickers allerlei of decoratieve hangers! Het is zelfs mogelijk om op de linnen zakjes decoratieve schilderijtjes te maken met verf, krijtjes of markers. Leer nog meer originele ideeën kennen voor de eigenhandige decoratie van onze cadeauverpakkingen! Zo’n gepersonaliseerd zakje zal zeker een hoop plezier bieden aan iedereen!

Een linnen cadeauzakje voor uw geliefden met een schilderij gemaakt met acrylverven.

Een linnen cadeauzakje voor uw geliefden met een schilderij gemaakt met acrylverven.

Waar koop ik een cadeauverpakking voor grootmoeder- en grootvaderdag?

Weet u al wat voor soort cadeau u dit jaar gaat geven voor grootouderdag? Indien U dan alleen nog de keuze van de verpakking overblijft van het kinderwerk, dan nodigen wij u uit om kennis te maken met het volledige aanbod van onze winkel. U vindt er vele aantrekkelijke ontwerpen van zakjes en gemaakt uit verschillende stoffen, zoals organza zakjes, maar ook linnen en zelfs originele denim. Kies de perfecte geschenkverpakking voor grootouderdag!