Vrouwendag komt snel naderbij en je hebt geen idee voor een geschenk? Op het internet vind je een heleboel gadgets en geschenken die super geadverteerd kunnen worden, maar je weet niet zeker of deze de vrouw, aan wie je ze schenkt, zullen bevallen. De gadgets kunnen nutteloos en onpraktisch blijken en wat belangrijker is – je weet niet of deze een geslaagd geschenk zullen zijn.
Als je totaal niet weet welk geschenk voor Vrouwendag te kiezen, haal dan inspiratie uit dit artikel.

Vrouwendag in het verleden en vandaag

Vrouwendag is een internationale feestdag die afkomstig is van de Italiaanse feestdag Matronalia, die in de eerste week van maart valt. Gerelateerd aan het begin van het nieuwe jaar, moederschap en vruchtbaarheid. Ter gelegenheid van deze feestdag schonken echtgenoten hun echtgenotes cadeaus en vervulden ze hun wensen.

In Nederland vieren we deze feestdag elk jaar op 8 maart. Vandaag de dag geven mannen op deze feestdag aan de vrouwen die ze kennen – moeders, echtgenotes, partners, vriendinnen – bloemen of kleine geschenken. In sommige landen, zoals bijvoorbeeld Roemenië, valt deze dag samen met moederdag, waarop kinderen kleine cadeaus schenken aan hun moeders en grootmoeders.

organzazak met parfum

Geschenk voor vrouwendag – voor bevriende vrouwen en vrouwelijke collega’s op het werk

Vrouwendag is een gelegenheid om respect te betonen voor het vrouwelijk geslacht. Op deze dag worden geen persoonlijke cadeaus geschonken zoals bijvoorbeeld bij Valentijnsdag, maar alleen kleine geschenken die een uitdrukking zullen zijn van attentie en erkenning. Meestal zijn dit losse bloemen – bijvoorbeeld tulpen of anjers –, een wenskaart, chocolade of pralines. Een kaart of snoepgoed kan men verpakken in zakjes in een mooie lentekleur. We bevelen vooral gele, groene, paarse en ook roze en soortgelijke kleuren – wonderlijke, optimistische kleuren zoals de lente – aan. Wanneer een dame een geschenk ontvangt in een zakje met zo’n positieve kleur, dan zal deze dit zeker warm aanvaarden.

Zo’n klein gebaar zal ervoor zorgen dat een vrouw zich gewaardeerd voelt en dat haar stemming niet meer stuk kan.

Geschenk voor vrouwendag – voor jouw partner

De hierboven genoemde geschenken – een losse bloem, wenskaart of chocolade – zijn ideaal voor verdere vriendinnen of kennissen. Voor de vrouw met wie je een nauwe relatie onderhoudt, raden we je aan een wat persoonlijker, individueler geschenk te kiezen. Geen voorwerp voor huishoudelijk gebruik, maar iets alleen voor haar. Iets wat haar zal verrukken en ervoor zal zorgen dat ze zich speciaal en gecharmeerd voelt.

Bijvoorbeeld een juweel dat de dame van jouw hart in vervoering zal brengen. Een ring, een ketting met een hanger, een armband of oorringen zal een glimlach op haar gezicht toveren. Welke vrouw houdt immers niet van snuisterijen? Voor zo’n cadeau bevelen we in het bijzonder onze metaalachtige zakjes aan of onze zakjes gemaakt van nevelzachte organza.

Een ander voorstel is singerie waardoor de vrouw van jouw hart zich aantrekkelijk zal voelen. Belangrijk hierbij is dat de lingerie niet slanker maakt, want op deze manier kan je een averechts effect creëren en de vrouw aan wie je dit geschenk geeft, beledigen. Zo’n intiem iets verpak je best in een satijnen zakje – dit verraadt niet onmiddellijk de inhoud ervan en na het openmaken zal deze dame verrast en bekoord zijn. Deze stof is heel vrouwelijk en sensueel. Satijn is perfect voor een dergelijk cadeau!

Inspiratie voor Vrouwendag

Er zijn geen grote of dure cadeaus nodig om een vrouw zich speciaal en gewaardeerd te doen voelen. Het geven van een attentie en eventueel een klein geschenk is voldoende. Men moet er wel aan denken elkaar elke dag wederzijds te waarderen – niet alleen op deze feestdag! 🙂