Is er iets verkeerds om aandacht te besteden aan mooie dingen of om bekoord te worden door het mooie van materiële zaken? Ontdek waarom onthaasting zo belangrijk is en begin met de viering van je dagelijks bestaan! De minimalistische benadering van het leven die de afgelopen jaren is gepropageerd, heeft ertoe geleid dat we steeds minder dingen willen bezitten. Deze trend heeft er nu echter voor gezorgd dat we ons soms zelfs wat berouwvol gaan voelen wanneer we genieten van de mooie dingen rond ons heen. Een grote fout!

Laten we dit dus eerst en vooral duidelijk stellen: er is niets mis mee om je te omringen met mooie voorwerpen! Een minimalistische benadering van het leven spoort ons weliswaar aan om minder bezittingen te hebben, maar sluit tegelijkertijd ook de vreugde van het bezitten van voorwerpen niet uit. Integendeel, het moedigt ons aan om ons te omringen met schoonheid en kwaliteit. Waarom?

Draag zorg voor kwaliteit en esthetiek – kies dus enkel voor echt mooie dingen.

Het is een bewezen feit (en zelfs zonder bewijs moet je toegeven dat je dit bij jezelf vast al hebt opgemerkt) – dat omringd worden door leuke dingen zonder meer een positief effect op onze stemming heeft en dus ook op onze levenshouding. De schoonheid van de voorwerpen die ons dagelijks omringen kan zelfs bepalen hoe we de kwaliteit van ons leven inschatten! In geen geval mag je je echter schamen dat je de goede kwaliteit van alledaagse voorwerpen of de schoonheid van kunstwerken op prijs stelt.Het is immers zonder meer geweldig dat je gevoelig bent voor de schoonheid der dingen! Wees een estheet!

1.Een tafel met een decoratieve lantaarn en een linnen tasje als bloempot bekleding

1. Een tafel met een decoratieve lantaarn en een linnen tasje als bloempot bekleding

Vier de alledaagsheid!

Je moet je leven nooit laten verworden tot een constant wachten op een verheven moment.  We kunnen toch geen leven leiden van het ene piek evenement naar het andere. Ons leven bestaat immers vooral uit datgene wat tussen de pieken invalt. Probeer dus om voluit het hier en nu te beleven. Leer om je alledaagsheid te vieren. Draag zorg voor details en een mooie setting voor de alledaagse bezigheden.

2.Creëer een SPA wellness in je eigen badkamer!

Creëer een SPA wellness in je eigen badkamer!

De schoonheid van de alledaagse dingen om je heen kan je een fijn gevoel geven! Leer dus elke dag gebruik te maken van mooie dingen. Geniet ervan. Stop met ze uit te stellen voor speciale gelegenheden, of een belangrijker moment. Begrijp dat vooral Jij belangrijk bent, Jouw hier en nu. Hou je dus niet in om ook op deze “gewone dagen” leuke voorwerpen te gebruiken, want dat zou zijn alsof je de vreugde van het leven uitstelt en alleen voor speciale gebeurtenissen bewaart! Immers elke, zelfs de kleinste, alledaagse activiteit die passend wordt gevierd, kan in principe uitgroeien tot Jouw grote gebeurtenis. Beheers de kunst ervan en begin te genieten van de kleine dingen. Zelfs een goed klaargemaakt bad zal niet alleen je lichaam maar ook je ziel op magische wijze reinigen…

3.Decoraties voor de badkamer

3. Decoraties voor de badkamer

Net zoals thee klaargemaakt in je geliefkoosde kopje ook altijd beter smaakt! Door je te omringen met prachtige voorwerpen en kwaliteitsvolle apparatuur kan je het dagelijks leven zeker ten volle vieren. Dus zorg elke dag voor een mooie gedekte tafel, en niet alleen tijdens de feestdagen.

Hoe geschenken verpakken? In stoffen zakjes!
4.Een keramiek kopje met thee en een jeanszakje als bloempot

4. Een keramiek kopje met thee en een jeanszakje als bloempot

Zet in op kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Overdaad kan inderdaad zeer overweldigend zijn. Heb je concentratiestoornissen en voel je je vaak vermoeid? Het elimineren uit je omgeving van overbodige gadgets en stofverzamelende snuisterijen, waarvan de uitvoering veel te wensen overlaat, maakt dat je je bevrijd voelt. Je rust ook beter uit in een minimalistisch interieur. Je concentratie verbetert en je zult eindelijk rust en harmonie vinden. In plaats van op kwantiteit zouden we dus beter beginnen inzetten op kwaliteit.

Door gebruik te maken van producten van goede kwaliteit kunnen we ook genieten van dit gebruik. Materiële zaken mogen nooit een prioriteit worden in ons leven. Aan de andere kant: als we het ons ook maar kunnen veroorloven. zouden we vooral die apparaten en decoraties moeten kopen die we leuk vinden. Zich omringen met schoonheid en kwaliteit hoeft geen budgettair ongemak te veroorzaken. Je moet verstandig aankopen. Het gaat er immers niet om dat je onmiddellijk alle huishoudelijke apparaten, accessoires en decoraties door nieuwe vervangt. Misschien hou je wel van doe-het-zelf projecten en ben je in staat om een tweede leven (en een nieuwe kwaliteit) te geven aan de dingen die je tot nu toe niet leuk vond? Wat denk je van het maken vanaf nul van handgemaakte decoraties voor uw huis ? Indien dit jou plezier schenkt, ga dan op zoek naar echte parels op de rommelmarkt of koop elk kwartaal een nieuw, prachtig voorwerp.

5.Creatieve huisdecoraties - je kan eigenhandig heel veel mooie dingen maken bv een met verf gedecoreerd potje voor bloemen of kaarsen.

5. Creatieve huisdecoraties – je kan eigenhandig heel veel mooie dingen maken bv een met verf gedecoreerd potje voor bloemen of kaarsen.

Laat ons zorg dragen voor de alledaagse details.

Zonder twijfel heb je nog enkele leuke dingen in huis die je slechts zeldzaam te voorschijn haalt… Probeer dagelijks de dingen te gebruiken die je al hebt en vooral de dingen die je leuk vindt. Omring je met mooie dingen, waarvan het zicht alleen al je plezier bezorgt. En wanneer je deze voorwerpen gebruikt, probeer dan even stil te staan, even af te remmen… Schep vreugde in jezelf door je te omringen met prachtige voorwerpen!

Leer te genieten van de frisse geur van handdoeken en bedlinnen dat net uit de lade komt. Raak de stof zachtjes aan, neem de delicate geur in je op en de aangename zachtheid ervan, voel de textuur onder je vingers. Waardeer de schoonheid der dingen in elke dimensie.

6.Een zakje met lavendel geeft aan handdoeken een lekkere geur en het beschermt tegen de motten

6. Een zakje met lavendel geeft aan handdoeken een lekkere geur en het beschermt tegen de motten

Katoenen zakjes voor veelvuldig gebruik