Zoek je een antwoord op de vraag : wat is velours? Wij geven U hier de belangrijkste karakteristieken van deze stof die doorgaans met luxe en elegantie wordt geassocieerd en suggereren U enkele inspirerende ideeën voor het gebruik ervan!In het onderstaande artikel kom je niet alleen te weten wat velours is ,je leert ook iets over de geschiedenis van deze elegante stof. We leveren ook wat ideeën aan hoe ze te gebruiken voor de decoratie van het huis of appartement!

Een decoratief zakje van grijs velours

Een decoratief zakje van grijs velours

Wat is velours?

Velours is een zeer karakteristieke soort van stof Ze wordt in de omgangstaal ook vaak aangeduid als fluweel ,pluche of corduroy In werkelijkheid zijn dit echter geen synoniemen van elkaar ,maar professionele benamingen van verwante stoffen Velours is een fijnere vorm van fluweel Het heeft aan één kant een lage, zachte en pluizige stapel haartjes, vaak ook aangeduid als een haarplooi. De meeste soorten stoffen worden gemaakt door twee draden op een specifieke manier door elkaar te weven. In het geval van fluweel hebben we te maken met vier extra draden die samen een vlies vormen. Ze worden tussen twee hoofdstrengen ingebracht, voornamelijk in de vorm van gespleten (bijgesneden fluweel) of ongespleten (lusfluweel) borstels. Daarom is het materiaal zo zacht en aangenaam om aan te raken. Dankzij de specifieke weefmethode krijgt het een diepe glans en zorgt voor een prachtig reflectie van het licht! De productiemethode van de stof verklaart ook meteen de naam, want het oud-Griekse woord heksámitos (fluweel) betekent immers: geweven van zes draden.

2.Een elegant decoratief zakje genaaid van zwart velours

Een elegant decoratief zakje genaaid van zwart velours

Waar komt velours vandaan?

Velours kenmerkt zich door een elegante, werkelijk koninklijke uitstraling. En de omschrijving “koninklijk” is helemaal niet toevallig. In de afgelopen eeuwen werd het vooral gebruikt voor het naaien van elegante creaties, waaronder koninklijke gewaden en liturgische kledij. Hoewel het vandaag de dag vooral geassocieerd wordt met de pracht en praal van de Europese monarchie en de aristocratie rond de eeuwwisseling van de 14e en 15e eeuw, moeten de wortels ervan nog verder gezocht worden. De stof is immers pas in de 12e eeuw in Europa aangekomen en de eigenlijke wieg staat in India.

Waarvoor wordt de stof velours gebruikt?

Ondertussen weet je al wat velours is  Ontdek dan nu de meest populaire ideeën voor het gebruik ervan! Een stof die zeer veelzijdig en divers is. Fluwelen stoffen met een hoog gewicht zijn vrij dik, vlezig en bijzonder duurzaam. Daarom zijn ze ook uiterst geschikt voor de meubelindustrie Velours wordt vaak gebruikt als materiaal om te bekleden. Het wordt gebruikt voor het met stof bekleden van sofa’s, poefs en hoofdsteunen in de slaapkamer. Bijzonder populair is gewatteerd fluweel. Lichtere stoffen met een lichter gewicht worden met succes gebruikt voor het naaien van kleding, zelfs ondergoed! Het wordt ook gebruikt om modieuze, stijlvolle accessoires te maken zoals velourschoenen, handtassen in velours, hoofdbanden en haarelastieken.

Velour in de binnendecoratie

Mensen die gepassioneerd zijn door interieurdecoratie weten heel goed wat velours is. Het is een zeer populair element voor binnendecoratie en van vesrchillende aard Velours zal goed werken in zowel weelderige interieurs geïnspireerd door de vintage en glamour stijl als in moderne, rauwe industriële ruimtes. Vaak wordt het zelfs geïntroduceerd als een opvallend element van contrast in de loften die de laatste jaren zeer populair zijn.

3.De stof velours wordt gebruikt voor interieurinrichting en de creatie van allerlei huisdecoraties

De stof velours wordt gebruikt voor interieurinrichting en de creatie van allerlei huisdecoraties

Velours accessoires in de huisdecoraties

Velours stoffering wordt gebruikt voor het bekleden van meubels, men naait er overlgordijnen, voiles en spreien van. U kunt echter ook kiezen voor kleinere velours decoraties voor Uw interieur. Zelfs de kappen van designlampen worden genaaid uit deze ongelooflijk chique stof!  Er zijn ook decoratieve, velours muurstickers en natuurlijk de zeer populaire, decoratieve kussenslopen van velours. Dankzij het gebruik van dit soort van accessoires kunt U in enkele ogenblikken het karakter van het interieur volledig veranderen. Kamers die werden ingericht met behulp van velours material zien er altijd stijlvol en elegant uit. Dankzij het feit dat velours het licht ongelooflijk verspreidt, wordt het interieur als vanzelf prachtig verlicht en zeer gezellig.

4.Zakjes van velours zijn uiterst geschikt voor het decoratief opbergen van speelgoed

Zakjes van velours zijn uiterst geschikt voor het decoratief opbergen van speelgoed

Zelfs de kleinste accessoires uit velours trekken in een interieurdecoartie de aandacht naar zich. Bij het creëren van woondecoraties zijn stoffen zakjes uit velours zeer nuttig. Je kan het dus gebruiken op heel veel manieren! Ze zijn perfect als decoratieve omhulsels voor bloempotten, voor het scheiden en decoratief opbergen van huishoudelijke prulletjes evenals voor het maken van seizoensgebonden doe-het-zelf decoraties. Velours zakjes die als onderdeel van de adventskalender worden gebruikt, zien er echt prachtig uit en brengen een magische, feestelijke sfeer in huis.

Andere toepassingen van velours zakjes

Stoffen zakjes zijn een schitterend alternatief voor de traditionele papieren cadeauzakken. Ze zijn in de eerste plaats duurzamer maar zien er ook veel stijlvoller uit. Zakjes van velours worden vaak gekozen als verpakking voor een fles alcohol. In een langwerpig velours zakje van 16 x 37 cm kan bijvoorbeeld een fles wijn worden verpakt. Op deze manier verpakt, ziet het er buitengewoon indrukwekkend uit.

5.Wijn verpakt als cadeau in een decoratief zakje van rood velours.

Wijn verpakt als cadeau in een decoratief zakje van rood velours.

Zakjes van velours worden ook vaak als verpakking voor sieraden gebruikt. De verpakking die geassocieerd wordt met elegantie en luxe past perfect bij handgemaakte sieraden.

6.Een rood zakje van velours voor de sieraden

Een rood zakje van velours voor de sieraden

Zakjes van velours zijn een geweldige verpakking voor cadeaus Ze zijn uiterst geschikt als we cadeaus op een bijzondere manier willen verpakken. Cadeaus verpakt in velours zakjes zien er erg chic uit en roepen associaties op met elegantie en chic.

7.Alcohol verpakt als cadeau in een velours zakje

Alcohol verpakt als cadeau in een velours zakje

Waar koop je stoffen zakjes van velours?

Welkom in onze webshop, waar u een breed scala aan decoratieve zakjes, waaronder natuurlijk ook verkrijgbaar in vele modieuze kleuren : onze  velours zakjes.