Handgemaakte kaarsen zijn een zeer populaire en geliefde vorm van handwerk. Ze zijn mooi en uitstekend geschikt voor een verscheidenheid aan decoraties. Bovendien zijn ze niet alleen zogenaamde “stofvangers”. Kaarsen hebben ook een praktisch nut. Ze dienen perfect voor een sfeervolle verlichting in huis tijdens de lange herfst- en winteravonden.

Het geschenkzakje van organza is een elegante verpakking voor kaarsen.

Het geschenkzakje van organza is een elegante verpakking voor kaarsen.

De beste verpakking voor het etaleren van kaarsen!

Als we ons handwerk willen tentoonstellen, bijvoorbeeld in de winkeletalage, dan zijn de beste verpakkingen voor kaarsen organza zakjes. Deze unieke stof is glanzend, dun en in hoge mate doorzichtig. Tegelijkertijd is het ook vrij sterk en stevig wanneer het uitgelegd wordt. De kaars die erin geplaatst wordt ziet er veel exclusiever en eleganter uit dan wanneer in cellofaan verpakt. Om handgemaakte kaarsen er echt indrukwekkend uit te laten zien, is het de moeite waard om bijkomende decoratieve gadgets te gebruiken die zijn afgestemd op hun stijl. In het organza geschenkzakje kunt U samen met de kaars nog verschillende andere decoratieve details bijvoegen. Dit kunnen bloemblaadjes zijn, gedroogde citrusvruchten zoals schijfjes sinaasappel of acrylkristallen. Het kan ook de moeite waard zijn om bepaalde motieven op de kaars zelf te kopiëren. In de kaarsen zelf worden dan bijvoorbeeld vaak rozenblaadjes ingesmolten, of lavendel of andere gedroogde bloemen. En met een wat grotere hoeveelheid daarvan kun je ook de bodem van de zak opvullen. Hetzelfde kan worden gedaan in het geval van kaarsen die werden versierd met koffiebonen, schelpen of andere decoratieve elementen.

De geschenkzakjes passen ook perfect bij de kerstversieringen

De geschenkzakjes passen ook perfect bij de kerstversieringen

Hoe pak ik handgemaakte kaarsen in als cadeau?

Handgemaakte kaarsen kunnen echte kunstwerken zijn! Dus ze verdienen ook een zelfde mooie verpakking. We hebben al geschreven over hoe mooi je kaarsen kan verpakken. Indien je ze als een cadeau wil schenken en je wil dat het cadeau ook een verrassing blijft tot op het laatste moment, kies dan voor een volle stoffen geschenkzak. De meeste van onze zakken hebben zulke eigenschappen. Afhankelijk van de stijl van de kaars kunnen we dan kiezen voor stoffen met een ruw en natuurlijk uitzicht, zoals zakken van jute, linnen of katoen, of voor geschenkzakken met een thematische opdruk die compatibel zijn met de decoraties die in de was van onze kaars gesmolten zijn.

Wat zijn de beste zakjes voor kaarsen in verschillende stijlen?

Hoe moet je met bloemen versierde kaarsen gaan verpakken ? Een goed idee is om een zakje te kiezen dat qua kleur lijkt op die van de bloemblaadjes. Door de samenhang in motiefkeuze zal een dergelijke set er echt fenomenaal uitzien. U kunt ook zelfs nog een stap verder gaan en kiezen voor zakken met een bloemenprint waarop dezelfde soort is afgebeeld als die in de was van onze kaars.

Bij kaarsen vervaardigd van bijenwas, ook al nemen ze de meest geraffineerde vormen aan, zit hun schoonheid nog steeds in de eenvoud van het materiaal. Kaarsen van natuurlijke bijenwas zijn het mooist wanneer ze worden gecombineerd met natuurlijk ogende stoffen in aardse kleuren. Jute en linnen zakjes maar ook tassen van katoen zijn perfect hiervoor.

De jutezak is een universele decoratie op zich

De jutezak is een universele decoratie op zich

Handgesneden kaarsen worden het best verpakt in een geschenkzakje van organza. Dankzij het gebruik van deze zeer doorzichtige stof worden zij prachtig geëtaleerd ! Door voor organza te kiezen hebben we meer mogelijkheden dan wanneer we kaarsen in cellofaanfolie verpakken. Geschenktassen in stof zijn ook verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren ! We kunnen kiezen voor kleurrijke organza geschenkzakjes die met hun kleur verwijzen naar de kaarsen die erin geplaatst zijn.

Geschenkzakjes passen ideaal bij handgemaakte kaarsen

Geschenkzakjes passen ideaal bij handgemaakte kaarsen

In welke verpakking worden decoratieve kaarsen in glazen of keramische houders het best gepresenteerd ? Kaarsen die in glazen, potten of kopjes zijn geplaatst , hebben al een eigen verpakking. Om ze mooi te etaleren, is het beste om te kiezen voor transparante organza geschenkzakjes. Een andere, even goede oplossing is het kiezen van een geschenkzakje dat overeenkomt met de kleur van was, het schilderwerk op porselein of dat werd gebruikt om een decoratieve kaars te maken. Zo’n set zal er zeer indrukwekkend uitzien.

Doe-het-zelf kaarsen of goedkope huisdecoratie voor elk seizoen van het jaar

Door te kiezen voor grotere handgemaakte cilindrische kaarsen of kaarsen in blokvorm kunnen we op een eenvoudige manier onze eigen decoratie maken voor elk seizoen van het jaar. Hiervoor moet je een dun touw of lint en vervolgens wat decoratieve elementen klaarleggen, die je op de kaars aanbrengt en vervolgens meerdere malen met het lint omwikkelt. Je kan de kaars ook opwarmen met een aansteker en de decoratieve elementen in de was smelten. Plaats de kaarsen vervolgens in een glazen houder – een groot of klein drinkglas, een vaas of zelfs een glazen pot. Tenslotte stop je de houder in het opengemaakte geschenkzakje en onze eigen doe-het-zelf kandelaar is klaar voor gebruik ! Een geweldig idee voor een creatieve activiteit in de vrije tijd en een perfect cadeau voor de geliefden ! We kunnen zo nieuwe composities maken voor elk seizoen van het jaar. Hieronder vind je enkele inspirerende ideeën voor het decoreren van doe-het-zelf kaarsen.

Decoratieve lentekaarsen en paasversieringen DIY

De lente is een mooie tijd waarin het leven ontwaakt uit de winterslaap en mooie bloemen gaan ontluiken. Het is zeker de moeite om deze te gaan gebruiken om kaarsen te versieren. Een kaars met bloemen gesmolten in de was ziet er even idyllisch uit als het mooiste kunstwerk in aquarel geschilderd. Je kan een lentekaars ook versieren met mos, berkenschors, wilgentakken, vogelveren en allerlei soorten paasgadgets ! Mooi zijn ook de zeer eenvoudige decoraties die alleen bestaan uit een kleurrijk lint van stof en met een bloem er achter geplakt.

Geschenkzakjes zijn de perfecte verpakking voor elke gelegenheid

Geschenkzakjes zijn de perfecte verpakking voor elke gelegenheid

Zomercomposities, waaronder kaarsen met zeeschelpen

De meest populaire kaarsen voor de zomer zijn sinds jaren gelkaarsen in maritieme stijl en met ingesmolten decoratieve elementen. Deze worden vervaardigd in glazen kokers met een bodem gevuld met zand, dan wordt de wiek erin geplaatst en wordt de koker gevuld met gelwas , waarin de decoraties, zoals schelpen of miniatuurfiguurtjes, mee worden ingebed. Een dergelijke compositie doet meteen denken aan een vakantie aan zee en roept een vrolijke stemming op. Voor de versiering van kaarsen voor zomercomposities kan je ook gebruik maken van de oogst. Zeer origineel is een kaars, gedecoreerd met graanhalmen.

Herfstkaarsen versierd met bladeren, schors,kaneelstokjes, etc.

Bij het versieren van de kaarsen, die ons op lange herfstavonden van nut zullen zijn, kunnen we gebruik maken van de giften van de natuur die we van onze herfstwandelingen hebben meegebracht. Voor de creatie ervan zullen bijvoorbeeld gedroogde herfstbladeren, schors en kleine naaldkegels zeer nuttig zijn. Op een handgemaakte kaars kunnen ook prachtige producten gepresenteerd worden die je gewoon in de keuken terugvindt ! Zo kunnen we kaneelstokjes, steranijs of ook wel koffiebonen gebruiken voor de versiering van onze kaarsen.

Doe-het-zelf winterkaarsen, feestkaarsen

Bij het versieren van handgemaakte kaarsen kan je gebruik maken van bepaalde decoratieve kerstgadgets zoals miniatuur kerstballetjes. Een gedroogde sinaasappel die op een jutestrook is gelijmd en versierd is met een kaneelstokje en een anijsster ziet er ook geweldig uit. Een zeer origineel en ook eenvoudig uit te voeren idee is om de kaars in een trui aan te kleden die je vervaardigt door de mouw af te knippen van een oude wintertrui. Mensen met manuele vaardigheden en een passie voor handwerk kunnen zo’n kaars “outfit” dus zelf creëren.

Kerst geschenkzakjes zorgen voor een warme sfeer

Kerst geschenkzakjes zorgen voor een warme sfeer

Inspirerende ideeën voor huiselijke decoraties met behulp van handgemaakte kaarsen

Als slot presenteren wij je nog enkele inspirerende ideeën voor het gebruik van kaarsen in de binnenhuisinrichting:

Perfecte geschenkzakjes niet alleen voor de feestdagen

Perfecte geschenkzakjes niet alleen voor de feestdagen

  • Decoratieve kaarsen in de woonkamer worden bijzonder intensief gebruikt tijdens de lange herfst- en winteravonden. We kunnen kiezen voor geurkaarsen, die onze vertrekken vullen met ons favoriete aroma en tegelijkertijd ook het interieur versieren. Afhankelijk van de inrichting van ons huis, kunnen we kiezen voor verschillende soorten kaarsen. Moderne interieurs kunnen worden gedecoreerd met geurkaarsen versierd met glinsterende lichtstralen. In romantische en rustieke kamers zijn witte kaarsen, geplaatst in een potje dat met een kanten lint is versierd, dan weer de aangewezen keuze. Om een dergelijke glazen kandelaar te versieren kan je gebruik maken van een omlaag gerolde jutezak, die dan weer een onderligger zal vervangen en het dekblad of plank waarop het staat zal beschermen.
  • We kunnen ook decoratieve kaarsen gebruiken in de badkamer. Hier kunnen zij helpen om de juiste sfeer te scheppen, zodat we een huiselijke relaxatiezone kunnen creëren, waar we ons in een luxueuze SPA gaan voelen ! De meest voor de hand liggende keuze voor badkamerdecoraties zijn gelkaarsen in maritieme stijl evenals grote witte kaarsen in uiteenlopende vormen. Ideaal ware het om kaarsen te kiezen die passen bij de kleur van het interieur of van de voorwerpen die zich erin bevinden. Je kan een kleur van kaarsen kiezen die overeenkomt met de kleur van de handdoeken of van onze favoriete cosmetica producten (bijvoorbeeld badzout), die dan naast elkaar kunnen worden geëtaleerd. Hierdoor vervullen ze zowel een nuttige als een decoratieve functie.
 Het organza geschenkzakje kan ook gebruikt worden voor een kandelaar.

Het organza geschenkzakje kan ook gebruikt worden voor een kandelaar.

  • Tafeldecoratie met behulp van kaarsen stelt je in staat om prachtige composities te maken voor verschillende gelegenheden. We kunnen een aantal kleinere kandelaars op tafel zetten of op één plaats een groep glazen houders van verschillende afmetingen plaatsen. Voor speciale gelegenheden is het de moeite waard om één grotere decoratie op tafel te zetten. Zo ziet bijvoorbeeld een compositie in rustieke stijl, gemaakt op basis van een ruw stuk hout, er prachtig uit. Voor de feestdagen gebruiken we kransen – met Kerstmis de traditionele adventskrans en met Pasen een bloemenkrans of eentje met kleurrijke paaseieren en met een kaars in het midden.

Waar kan ik stoffen geschenkzakjes voor handgemaakte kaarsen kopen?

Wij nodigen je uit om kennis te maken met het rijke aanbod in onze winkel ! Wij bieden een veelvoud van ontwerpen van geschenkzakjes aan en in vele kleuren en maten. In ons assortiment vindt U zowel de klassieke organza-, linnen- en jute geschenkzakjes als de unieke gouden en zilveren metaalachtige zakjes.

We bieden U zelfs buitengewoon modieuze buidels van echte denim aan! Verder is het ook mogelijk om onze producten te personaliseren. Wij nemen bestellingen aan voor stoffen geschenkzakjes met opdruk – op onze zakjes kunnen we praktisch elke bedrukking realiseren , zowel tekstueel als grafisch!  Wij zien dus graag een samenwerking met U tegemoet.