Ziehier enkele voorstellen van eenvoudige en efficiente decoraties in een doe-het-zelf voor Pasen die speciaal voor u werden voorbereid en die u samen met uw kind kunt maken. Leer onze ideeën voor een paasversiering kennen en laat u inspireren!

U bent het waarschijnlijk ook beu om steeds de populaire arrangementen en kerstversieringen te kopiëren uit de winkeletalages of catalogi. Zet dus in op enige originaliteit en bereid uw eigen doe-het-zelf decoraties voor Pasen en doe dit samen met uw kind! Het merendeel van deze decoraties is eigenlijk bijzonder eenvoudig! En dus kan ook de voorbereiding ervan een heel leuke bezigheid zijn! En een uitstekend antwoord bieden op de vraag : hoe creatief tijd door te brengen met uw kind en dit zonder het huis uit te gaan!

Materiaalzakken voor het maken van decoraties voor Pasen

Materiaalzakken voor het maken van decoraties voor Pasen

DIY voor Pasen – 3 inspirerende ideeën voor artistieke spelletjes met  kinderen

Het voorbereiden van DIY decoraties voor Pasen is een geweldige manier om tijd met elkaar door te brengen. Hieronder geven we 3 eenvoudige voorstellen van decoraties gemaakt uit stoffen zakjes, die door een kind van een paar jaar oud kunnen worden gemaakt!

 1. Een bloempot omhulsel of een vaas met bloemen en met de bekende paashaas  Linnen zakjes vormen een ideale basis voor diverse doe-het-zelf projecten. Op linnen zakjes in een natuurlijke lichte kleur zien tekeningen, gemaakt met verf of stiften, er uitzonderlijk mooi uit.
  Creatief met je kind - doe-het-zelfzakken voor Pasen

  Creatief met je kind – doe-het-zelfzakken voor Pasen

  Het stoffen zakje kan worden versierd met bijvoorbeeld een tekening van een haas. We kunnen er ook wat extra charme aan toevoegen door een dubbelzijdige tekening te maken, waarbij de achterkant van het konijntje is versierd met een staart van een pompoen erop genaaid of er gewoon op gelijmd.

 2. Een zakje huisdieren met 3D-toepassingen. Het door de kinderen versierde zakje is een perfecte cadeauverpakking, maar die ook als een onafhankelijke versiering kan worden gebruikt! Het tasje van uw kind kan op vele manieren worden versierd. Met knopen of beweegbare ogen,een neus en oren van bijvoorbeeld vilt kunnen aan de tas worden aangenaaid of gelijmd, waardoor een verbazingwekkende collectie paaswezens – diertjes ontstaat! Het is ook een geweldig idee voor meer gevorderde ambachtslieden om een tas te borduren! Op deze manier kunt u gepersonaliseerde zakjes voor het hele gezin rmaken!
 3. Een vogelnestje in een zakje.
  Handgeschilderde paaseieren in een neon-groen organza zakje.

  Handgeschilderde paaseieren in een neon-groen organza zakje.

  Dit is een uiterst eenvoudig voor te bereiden en tegelijkertijd toch zeer indrukwekkende decoratie. De bodem van het doorzichtige organza zakje dient te worden bekleed met hooi (of met een nestje bedekt dat is gevlochten van stro of stokjes) waarin vervolgens een paasei of een paar kleinere eieren worden gelegd ( u kunt kiezen voor een traditioneel geverfd paasei of  chocolade-eieren in het nest ).

Handgemaakte paasversieringen – waarom zou je ze voorbereiden?

Je leeft razendsnel en je hebt een constant gebrek aan vrije tijd? Dus misschien vraag je je wel af of het de moeite waard is om het huis voor de feestdagen te versieren… En des te meer reden om je tijd niet te verdoen met het in elkaar steken van handgemaakte paasversieringen met uw kind

Maar daar antwoorden wij u: uiteraard  is het de moeite om uw huis met Pasen op te smukken! En moet u in ieder geval overwegen om een gedeelte van de decoraties zelf te maken! Het kan zijn dat de creatie op zichzelf een waar genoegen wordt voor u. Artistiek bezig zijn is een uitstekende vorm van ontspanning, en voor kinderen is het een kans om hun talenten te ontdekken en tegelijk vormen het uitstekende manuele oefeningen om kleine motorische vaardigheden en creativiteit te ontwikkelen. Bovendien is de tevredenheid en de vreugde bij zelfgemaakte decoraties niet te vergelijken met degene die in een winkel zijn gekocht!

Paasversieringen zullen ongetwijfeld bijdragen om een prachtige en feestelijke sfeer in uw huis te creëren! Ze zullen u en uw overige huisgenoten in een positieve, ja zelfs zalige stemming brengen. Uw huis zal een plek van vreugde zijn, waardoor u ook beter kunt uitrusten! Hoewel dat op het eerste zicht misschien verrassend lijkt, is het veel eenvoudiger om te ontspannen in een mooi interieur!

Ideeën voor Pasen – originele doe-het-zelf cadeaus van de Paashaas.

Niet kopen! Doe het zelf! Zoals u ziet, kunt u veel prachtige decoraties eigenhandig in elkaar steken. Dus breng jullie tijd creatief door en maak uw eigen doe-het-zelf projecten voor Pasen. U kunt handgemaakte paasversieringen maken om uw huis te versieren maar u kunt dergelijk ambachtelijk handwerk ook cadeau doen!

Maak kennis met vijf ideeën voor paashaas-souvenirs, waar ook kleine kinderen kunnen aan mee doen!

 1. Een decoratieve beker met chocolade paaseieren – uw kind kan een klassieke monokleurige beker met zijn of haar tekeningen versieren met behulp van speciale keramische stiften. De beker wordt vervolgens als cadeau verpakt en opgevuld met chocolade-eieren.
 2. Een bloemcompositie in een zakje
  Een mandje met een linnen zakje waaruit de oren van een vilten konijntje uitsteken.

  Een mandje met een linnen zakje waaruit de oren van een vilten konijntje uitsteken.

  – een kind kan bloemistje spelen door een eigen compositie van bloemen te maken. Het volstaat om een zakje klaar te maken dat zal dienen als een decoratieve hoes voor de bloempot (en tegelijkertijd als cadeauverpakking), een potbloem en verschillende versieringen – wat paasriet en enkele kleinere versieringen met hangers!

 3. Een tafelkleed – Kinderen kunnen hun eigen stijlvol kleed maken dat een geweldige tafelversiering zal zijn!
  Paastas versierd met zelfklevende bloemen

  Paastas versierd met zelfklevende bloemen

  Ze zullen zeker heel trots zijn om zo’n decoratie te mogen maken! Het volstaat een vaas of een glazen bokaaltje klaar te zetten met verse lentetwijgen, paashangertjes,een zakje, wat verf en aardappelstempels. Met behulp van de verf en stempels versiert het kind eerst het zakje. Nadat dit opgedroogd is, volstaat het om er een vaasje met lentetakjes in te plaatsen en het vervolgens te versieren met de hangers.

 4. Een zakje van organza met een handgemaakte zeep – de handgemaakte lentezeep kan verder worden versierd door er gedroogde bloemblaadjes of een minifiguurtje van een konijntje in te smelten. In onze andere rubriek kunt u leren hoe u met uw kind stap voor stap handgemaakte zeepjes kunt maken!
 5. Een geurzakje – een verfrissende geur voor de kast of garderobe kan door uw kind zelf worden gecreëerd door het door hem of haar samengestelde boeket van gedroogde bloemen te laten weken gedrenkt met een geselecteerde etherische olie. Het zakje zelf kan ook versierd worden door de kleine met allerlei decoratieve hangers of een strikje van linten.
Organza decoraties

Organza decoraties

Inspiraties voor pasen – DIY verpakkingen voor cadeaus

Geschenken van de Paashaas in een DIY versie zullen u helpen om vreugde te scheppen bij uw dierbaren. Het enige wat u nog hoeft te doen is te zorgen voor de juiste verpakking en het handwerk dat u creëert wordt trefzeker een geweldig cadeau!

Oorbellen verpakt in een zakje van goudkleurig organza.

Oorbellen verpakt in een zakje van goudkleurig organza.

Wij raden u dus de stijlvolle en elegante geschenkzakjes van Saketos aan! Kom naar onze winkel en kies het meest geschikte patroon uit een breed scala aan aanbiedingen of maak gebruik van inspirerende ideeën en leer hoe je je eigen zakjes kunt versieren van stof  om mooie, gepersonaliseerde geschenkverpakkingen van de Paashaas te maken!

Paasplezier voor kinderen - Eierenjacht

Paasplezier voor kinderen – Eierenjacht