Zakjes voor het baden worden heel graag gebruikt in een homespa zowel door vrouwen als mannen. In drogisterijen en cosmeticawinkels hebben we meestal weinig keuze. Een paar van hogerhand opgelegde geuren. En dit is nochtans iets wat we gemakkelijk thuis zelf kunnen creëren. Een homespa vergt niet veel tijd en nog minder vaardigheid. Een homespa is verbazingwekkend effectief en gemakkelijk te maken.

Homespa

Homespa – wat en hoe?

Een homespa heeft veel voordelen. Ten eerste is deze goedkoop en handig omdat we er op elk ogenblik toegang toe hebben. Ten tweede is een homespa gemakkelijk te creëren en, wat het belangrijkste is, levert deze geweldige resultaten op. Op een eenvoudige manier, en wat belangrijk is – zonder je huis te moeten verlaten, kan je jezelf ontspannen zoals in een echte spa. Met weinig moeite haal je ongelooflijke voordelen. Je hoeft maar een klein zakje en wat natuurlijke toevoegingen te kopen.

 

Homespa DIY

Homespa – helende baden

Een helend zakje voor het bad is een uitstekende optie om jouw gezondheidstoestand op natuurlijke wijze te verbeteren. Je hoeft maar een handvol kruiden, afhankelijk van het gewenste effect, in een linnen zakje te gieten. Afhankelijk van de individuele behoeften, kan het zakje verschillende formaten hebben – wij stellen echter kleine zakjes vervaardigd van linnen voor – bijvoorbeeld in de formaten 8 x 10 cm, 9 x 12 cm, 10 x 13 cm of 11 x 14 cm. Bovendien omvat ons aanbod veel andere formaten en dessins. We hebben zakjes met een decoratieve bedrukking – bijvoorbeeld met een bedrukking van een roos, kruiden, met een motief van katten, haasjes en andere motieven.

Zakjes voor een bad

Afhankelijk van het resultaat dat je verwacht, kan je verschillende kruiden gebruiken, tijm bijvoorbeeld is uiterst geschikt voor problemen met de blaas. Twee of drie knuisten tijm omsloten door een linnen zakje helpen bij de symptomen van een blaasontsteking. Kamille, goudsbloem of salie verlichten ontstekingen en huidveranderingen terwijl citroenmelisseblaadjes het lichaam tot rust brengen en de onaangename symptomen van PMS, zoals prikkelbaarheid, buik- of huidpijn verminderen.

Het helend bad dient ongeveer 15-20 minuten te duren. De ideale temperatuur van het water is ongeveer 34-36 graden Celsius.

Dergelijke zakjes kunnen op veel manieren worden gebruikt. De kruiden kunnen in een middelgroot linnen zakje worden gegoten en dit zakje kan dan aan de kraan worden opgehangen, recht onder de waterstroom en nadien in het bad worden gelegd. Eventueel kunnen de kruiden in het zakje worden gegoten, waarna het zakje in een beker wordt gelegd en met heet water wordt overgoten en gewacht wordt tot de kruiden zijn afgetrokken. Dit aftreksel kan dan in het water worden gegoten en het helend zakje kan in het bad worden geworpen zodat het vrij kan ronddrijven. Het resultaat dient bevredigend te zijn, welke optie je ook kiest.

Helend bad

Homespa diy

Als je alleen maar wil ontspannen, dan kan je een zakje maken met een wat andere inhoud. Doe grof zeezout of typisch badzout in een organzazakje of linnen zakje en vul het zakje aan met geselecteerde additieven, bijvoorbeeld met kruiden, gedroogde bloemen, aromatherapieoliën, een vanillestokje, sinaasappel- of grapefruitschil. Gedroogde bloemen, bijvoorbeeld lavendel, werken de spanning weg en helpen je ontspannen, rozenblaadjes strijken je huid glad en verjongen haar, olie met groene thee ondersteunt de regeneratie, goudsbloem versnelt de genezing van wonden en vermindert ontstekingen. Bijna elke plant heeft een aantal schitterende eigenschappen, waardoor we alleen maar goeds uit de natuur kunnen halen.

*Zout heeft ontgiftende, relaxerende en verzachtende eigenschappen, maar droogt de huid ook uit. Het is belangrijk om na zo’n bad je lichaam te bevochtigen met olie of balsem.

 Hoe maak je zakjes voor het bad