14 februari staat algemeen bekend als Valentijnsdag. Het naderende feest van de geliefden is een schitterende gelegenheid om jouw geliefde te herinneren aan de gevoelens die je voor deze persoon hebt. Traditioneel brengen geliefden op deze dag romantische momenten met elkaar door en overhandigen ze elkaar kleine geschenken. Het is heel belangrijk dat het valentijnsgeschenk niet alleen geslaagd of uitgelezen is, maar ook mooi verpakt. Een verpakking die aan de gelegenheid en inhoud is aangepast, getuigt van een grote toewijding bij het voorbereiden van de verrassing en verhoogt de emotionele betekenis van het geschenk aanzienlijk.

Originele tasjes als verpakking voor een valentijnsgeschenk

Originele tasjes

We weten al langer dan vandaag dat eigenhandig gemaakte cadeaus een grotere sentimentele waarde hebben. Heel gelijkaardig is het met de verpakking van een cadeau.
Wanneer verpakkingen zelf wordt gemaakt, maken deze wat erin zit interessanter.
Je hoeft een zakje slechts te versieren met kraaltjes, glimmende zwarte ornamenten of een lint om het een uniek karakter te geven.

Valentijnsinspiratie DIY

Op de foto een parfum met hoogte 13 cm in een organzazakje 12 x 15 cm en een satijnen zakje 10 x 13 cm versierd met zelfklevende halfparels

Als we de vaardigheden niet hebben om zo’n verpakking te maken, dan kunnen we ons laten helpen door een kant-en-klare basis. Hiervoor kan een tasje van velours, satijn of organza in gelijk welk formaat dienen. Zo kunnen we bijvoorbeeld, zoals weergegeven op de foto hierboven, uitgeprinte harten met letters, die een opschrift met een liefdesverklaring of de naam van de geliefde vormen, op de zakjes kleven. Het unieke, gepersonaliseerde dessin zal haar hart zeker veroveren.

Decoratieve zakjes – een waaier van keuzemogelijkheden

Mensen die om de een of andere reden de zakjes niet kunnen of willen versieren, hebben een hele waaier van andere mogelijkheden ter beschikking om een geschenk voor hun geliefde op een unieke en effectvolle manier, die zich onderscheidt van de gewone papieren tasjes, in te pakken.

Een praktische oplossing zijn hier de kant-en-klare decoratieve zakjes. De romantische zakjes van satijn, velours of organza zo delicaat als nevel zijn uitermate geschikt.

Valentijnsinspiratie

Een appel van gemiddelde grootte past in een organzazakje met afmetingen 13 x 18 cm

Deze zakjes kunnen via internet worden gekocht en onder andere wat formaat betreft, aangepast worden aan het geschenk. De kleinste zijn ideaal voor het verpakken van juwelen, in de middelgrote passen bijvoorbeeld parfums, cosmetica en snoep, terwijl men in de grootste zakken zelfs een flinke mascotte kan steken.

Zakjes voor gedroogde lavendel
Valentijnsdag DIY

Een teddybeer met zithoogte van 30 cm past in een zakje met minimale afmetingen van 30 x 40 cm

Voor een valentijnsgeschenk zijn zakjes gemaakt van delicate materialen het meest geschikt. Buitengewoon magisch ziet er een organzazakje uit dat je kan kopen in een homogene kleur of met een subtiele bedrukking van bijv. verfijnde harten. Zo’n zakje ziet er buitengewoon delicaat en stemmig uit – vooral in het rood! In zo’n tasje hoef je dan enkel bijv. chocolaatjes, een kadertje met een gezamelijke foto of een mok met een bedrukking op bestelling te steken

Valentijnsdag

Een kadertje met foto met afmetingen 10 x 13 past in een organzazakje 13 x 18 cm

Valentijn tassen DIY

Op hun beurt zijn satijnen zakjes uitermate geschikt voor het verpakken van romantische lingerie, juwelen of goede parfums. Satijn is een delicaat, sensueel materiaal dat aangenaam aanvoelt. Vroeger was het een teken van luxe. Alleen rijke mensen – de adel en leden van de koninklijke familie – konden zich zo’n exclusieve stof veroorloven. Daarom zal een persoon die een cadeau krijgt die op deze wijze is ingepakt, zich gewaardeerd en vereerd voelen.

 

Valentijn tassen

Een doosje juwelen met afmetingen van ongeveer 4,5 x 4,5 cm past in een satijnen zakje met afmetingen 10 x 13 cm, zelfs in een kleiner zakje.

Een ingenieus valentijnsgeschenk hoeft niet duur te zijn, maar dient een hoge emotionele waarde te hebben. Het best wordt de kracht van het gevoel aangetoond door het engagement in de relatie – naast alledaagse, kleine gebaren omvat dit onder andere goede kennis van jouw partner en selectie van een geschikt geschenk en de zorgvuldige verpakking ervan. Op dit vlak mogen we het ons niet te gemakkelijk maken, integendeel – laten we ervoor zorgen dat het geschenk voor Valentijnsdag goed doordacht en tot in het kleinste detail uitgewerkt is, ook wat het uitzicht van de verpakking betreft.

Valentijnsgeschenk DIY

Een blaadje papier 10 x 20,5 cm past, nadat het is opgerold, in een organzazakje met afmetingen 12 x 15 cm

Een schitterend idee is ook om wijn in het decoratieve zakje te steken en er een romantisch kaartje, briefje of stukje papier met een liefdesverklaring bij te doen. Het werk dat je hieraan besteedt, zal het beste bewijs zijn van jouw gevoelens en toewijding.

Valentijnsgeschenk

 

Stoffen boodschappenzakjes