Ontdek enkele betrouwbare manieren om uw koffer efficiënt in te pakken! Dankzij deze trucs kunt u meer bagage inpassen en genieten van een kleding zonder kreukels tijdens de reis! Leer enkele inspirerende trucs voor het slim inpakken van uw koffer voor vakantie, dienstreizen en meer! Wij adviseren u hoe u uw koffer snel kunt inpakken, hoe u meer spullen in uw handbagage kunt passen en wat u moet doen om kreukels in uw kleding te voorkomen.

Organisatoren voor uw reistas zullen u helpen een dergelijk beeld te vermijden!

Organisatoren voor uw reistas zullen u helpen een dergelijk beeld te vermijden!

Waarschijnlijk wordt de meeste chaos tijdens de voorbereiding van de reis veroorzaakt door de onzekerheid over wat er in de koffer moet worden verpakt. Ik denk dat ieder van ons al de situatie heeft meegemaakt wanneer we over de al ingepakte bagage gebogen stonden en ons afvroegen of we er zeker van waren of dit of dat T-shirt of deze oplader er wel in zat. Iedereen kent waarschijnlijk wel het gevoel wanneer je bijna zeker weet dat je iets vergeten bent, maar je kan je niet herinneren wat het zou kunnen zijn. Ontdek wat u kunt doen zodat het inpakken niet langer een nachtmerrie is en alles soepel verloopt!

Hoe pak je een koffer snel in – 6 tips om het inpakken te verbeteren

Maak een reischecklist voor het inpakken.

Maak een reischecklist voor het inpakken.

 1. Eerst en vooral, ontwikkel uw reis checklist! Wanneer u vaak reist, zal het u helpen om een permanente, universele checklist op te stellen. Voor uw volgende reis voegt u dan enkel die items toe die nodig zijn voor deze specifieke reis. Zo zal u waarschijnlijk niets vergeten!
 2. Om stress te voorkomen, is het de moeite waard om sommige dingen reeds een paar dagen vooraf voor te bereiden. Een overmaat van werk dat tot op het laatste moment wordt uitgesteld kan zeer belastend zijn. Belangrijk is om vooraf te inspecteren of alles wat je van plan bent mee te nemen nog wel in goede staat is. Dit geldt in het bijzonder voor kleding en schoeisel en andere zaken die voor de afreis mogelijks moeten worden gereinigd en gedroogd.
 3. Wanneer u dan definitief de bagage gaat inpakken, bereidt u alles voor wat u nodig hebt en verzamelt u alles samen op één plaats, bijvoorbeeld op het bed.
  Zakjes-organizatoren in de reiskoffer.

  Zakjes-organizatoren in de reiskoffer.

 4. Vervolgens deel je je spullen in volgens verschillende categorieen. Dit maakt het voor u gemakkelijker om uw koffer uit te pakken en al uw spullen en accessoires te gebruiken, zowel onderweg als gedurende het gehele verblijf buitenshuis. U kunt een onderverdeling maken volgens gebruiksdoel ( indeling in: kleding, schoenen, cosmetica, voedsel, elektronica, entertainment, etc.) of ook nog andere criteria inleggen. Een interessante en praktische oplossing is om uw bagage in te delen volgens de geplande datum van gebruik – u kunt op die manier voor elke dag een apart pakket samenstellen!
  Stoffen zakjes zijn niet alleen een perfecte geschenkverpakking! Het zijn ook de perfecte organizatoren.

  Stoffen zakjes zijn niet alleen een perfecte geschenkverpakking! Het zijn ook de perfecte organizatoren.

 5. Verpak elke categorie items in een aparte stoffen zak, vergeet niet om ze af te punten op de lijst die u voordien hebt gemaakt!
 6. Plaats altijd de zwaarste voorwerpen op de bodem van de koffer (schoenen, cosmetica) en plaats de lichtere en delicatere voorwerpen (kleding, sieraden) erboven. Vergeet niet om bovenaan uw bagage de organisator in te pakken, met de set accessoires die u nodig heeft van zodra u uw bestemming bereikt. Op die manier vermijdt u dat u de volledige inhoud van uw koffer snel moet uitpakken.
  Organza zakjes beschermen uw juwelen tijdens het reizen!

  Organza zakjes beschermen uw juwelen tijdens het reizen!

Lifehacking – hoe krijgt u meer in uw handbagage?

Begin altijd met het voorbereiden van uw bagage- vooral het inpakken van uw koffer voor het vliegtuig- door de beperkingen te controleren die door de luchtvaartmaatschappij worden opgelegd. Controleer de maximaal toegelaten afmetingen en het gewicht van uw bagage. Dit geldt zowel voor uw ingecheckte reisbagage als voor uw handbagage (Opgelet! Deze gegevens kunnen verschillen volgens de gegeven luchtvaartmaatschappij!).

Efficiënt inpakken van uw koffer – 5 eenvoudige trucjes

Organza zakjes beschermen uw juwelen tijdens het reizen!

Organza zakjes beschermen uw juwelen tijdens het reizen!

Maak kennis met de travel lifeholds die u helpen om uw spullen in uw koffer te passen! Inpakken hoeft nooit meer een nachtmerrie te worden!

 1. Neem enkel mee wat je echt elke dag gebruikt. Vermijd het inpakken van zaken die u zelf al hebt toegewezen in de categorieën “voor het geval dat” of “stel dat “. Tenzij je op een reis vertrekt, ver weg van de bewoonde wereld, kun je immers altijd ter plekke iets bijkopen van zodra dat nodig is.
 2. Controleer de uitrusting die u wordt aangeboden in uw geplande accommodatie. Misschien kunt u op deze manier vermijden om zware of omvangrijke voorwerpen mee te brengen.
  Zakjes om cosmetica te vervoeren

  Zakjes om cosmetica te vervoeren

 3. Gebruik de mini-versie van de producten. Dit advies geldt zowel voor het overbrengen van full-size cosmetica in kleinere verpakkingen als voor het gebruik van miniatuurversies van diverse apparatuur (minidroger, stijltang, haarborstel, strijkijzer, etc.) tijdens de reis.
 4. Kies voor multifunctionele verzorgingsproducten (3-in-1, 2-in-1) en make-up producten in universele kleuren.
 5. Probeer uw kleding voor de reis zo uit te kiezen dat de verschillende sets met elkaar kunnen worden gemengd en afgewisseld, waardoor nieuwe varianten ontstaan. Door te kiezen voor ingetogen kleding in vergelijkbare en opj elkaar afgestemde kleuren, krijgt u meer creaties voor de reis. Vermijd het inpakken van kledingsets die je maar één keer kunt dragen.

Het inpakken van kleding in een reiskoffer – beproefde manieren om kleren zonder kreukels te krijgen

Het inpakken van kledij zonder kreukels

Het inpakken van kledij zonder kreukels

Ook op het gebied van inpakken van kleding hebben wij een aantal adviezen voor u opgesteld! Maak er gebruik van en geniet van een onberispelijke uitstraling tijdens uw reizen!

 1. Gebruik een verpakkingsmethode die kreukels op de kleding tijdens het transport tot een minimum beperkt – leer in plaats van uw kledij in blokjes te vouwen, hoe je ze moet oprollen! Het is de moeite waard om deze vaardigheid onder de knie te krijgen en ook thuis te gebruiken, niet alleen als u een reiskoffer moet inpakken.
  Het oprollen van de kleding beschermt ze tegen kreukelen.

  Het oprollen van de kleding beschermt ze tegen kreukelen.

 2. Vul de hele koffer! Een koffer die slechts voor de helft is gevuld, zorgt ervoor dat de bagage inhoud tijdens het transport overhoop wordt gehaald. Door niet de hele koffer te vullen, breng je je kleren schade toe.
 3. Stop niet te veel in je koffer – het oprollen van je kleren zal niet helpen als je ze met je been aan het eind gaat drukken of er op gaat zitten om je koffer te kunnen dichtritsen.
  Een slimme manier om een koffer in te pakken.

  Een slimme manier om een koffer in te pakken.

 4. Vermijd zware voorwerpen op je kleren te leggen want ze zullen ze kreukelen – plaats zwaardere voorwerpen onderaan op de bodem van je koffer en  leg de kleren er bovenop.
 5. Kies kledingstukken die zijn genaaid uit stoffen die minder snel kreuken.
 6. Als u uw favoriete linnen hemd wilt meenemen, kunt u overwegen om een miniatuurstrijkijzer of een draagbare kledijstomer te kopen. U kunt ook controleren of dergelijke apparatuur niet op uw geplande accommodatie aanwezig is!

Een koffer inpakken – nu weet je hoe je dit snel en efficiënt moet aanpakken!

Nu weet u dus hoe u snel een reiskoffer moet inpakken voor een vakantie of een zakenreis! Maak dus je eigen checklist, kies de voor u ideale organizatoren zakjes, pak je spullen in en begin te genieten van je reis!