De themakleur van de bruiloft en van het huwelijksfeest, die aan het begin van de voorbereidingen is bepaald, zal het voor ons veel gemakkelijker maken om de ceremonie en de daarna geplande receptie te organiseren. Wat moeten we in de keuze ervan laten meespelen?

De keuze van de hoofdkleur moet de eerste stap zijn in de voorbereiding van de inrichting van dit prachtige feest. Het nemen van deze ene beslissing vergemakkellijkt de volgende en maakt het eindresultaat mooi en consistent. We vertellen u hoe u de hoofdkleur van de bruiloft kunt uitkiezen en waar u vooral op moet letten.

De hoofdkleur van de bruiloft en het bruiloftsfeest - oranje

De hoofdkleur van de bruiloft en het bruiloftsfeest – oranje

Hoe een themakleur te kiezen voor een bruiloft?

We moeten dus één of twee hoofdkleuren uitkiezen die opvallen en ook de rest van de decoratie domineren. Gewoonlijk heeft het bruidspaar al eigen geliefde kleuren En als deze kleuren hen echt bevallen, dan moeten ze echt ook voor deze kiezen  Het eigen welbevinden van het pas getrouwde stel moet daarbij boven de trends van het jaar worden geplaatst.

Geschenkzakjes van organza - oranje met rijst

Geschenkzakjes van organza – oranje met rijst

Het is ook belangrijk hoe een bepaalde kleur past bij het alomtegenwoordige wit dat aanwezig is tijdens bruiloften en huwelijksfeesten. Het is ook belangrijk om even na te gaan of deze kleur wel past bij de schoonheid van de bruid. Deze themakleur komt ook terug in tal van andere huwelijksdecoraties en bruiloftsaccessoires. Deze kleur zal dus zeker opvallen op de foto’s. Het is van groot belang om die kleuren te kiezen die de belangrijkste personages van de dag een comfortabel gevoel geven en er hen echt fenomenaal laten uitzien.

Waar dient men op te letten bij het kiezen van een themakleur voor een bruiloft?

Allereerst moet u zich vergewissen van de kleuren van de trouwzaal of van de locatie waar u de gasten gaat ontvangen . Misschien is er een onderscheidende, dominante kleur aanwezig. En verder bekijkt u alleszins of de door u geplande themakleur daar goed bij past.

De themakleur van de bruiloft- hoe de trouwzaal te decoreren?

De themakleur van de bruiloft- hoe de trouwzaal te decoreren?

Het kiezen van de meest modieuze kleur van het jaar is eveneens een goede oplossing. Als we deze leuk vinden, zullen we al minder moeite hebben met het kopen van eventuele bruiloftsaccessoires. De winkels zijn immers gevuld met allerlei accessoires in de gegeven kleur (of in een bijpassende koloristiek) en zijn  verkrijgbaar tegen aantrekkelijke prijzen. Het volgen van de seizoentrends vergemakkelijkt dus aanzienlijk om allerlei huwelijksdecoraties te kopen.

Paarse organza zakjes met lavendel om uit te strooien op de bruiloft.

Paarse organza zakjes met lavendel om uit te strooien op de bruiloft.

De tijd van het jaar, en zelfs de maand, waarin we gaan trouwen is eveneens van enorm belang! Dit houdt verband met de prijzen maar zelfs met de beschikbaarheid van bloemen. Dit valt niet te onderschatten. Vele soorten bloemen zijn seizoensgebonden,en die alleen binnen een strikte, korte tijdsperiode beschikbaar zijn. Als we bijvoorbeeld dromen van een decoratie met prachtig geurende lila’s, dan moet de bruiloft in mei plaatsvinden. Het begin van de zomer daarentegen is een ideale periode voor een bruiloft en huwelijksfeest in lavendelkleuren. Om teleurstelling te voorkomen, moet u de beschikbaarheid nakijken van de bloemen waar u van droomde voor deze dag en dit al in de eerste fase van de voorbereiding van de bruiloft.

Een zakje van organza met gedroogde lavendel.

Een zakje van organza met gedroogde lavendel.

Welke accenten te gebruiken in de kleuren van uw bruiloft en receptie?

De consequentie van de keuzes garandeert een prachtig eindresultaat. De themakleur van de bruiloft kan al tijdens de voorbereiding en bij de uitnodigingen voor de ceremonie worden gebruikt. Deze kleur moet ook worden gebruikt in de decoratie van de kerk en de trouwzaal. De kleur kan voorkomen in de decoraties op de bruidstaart, in de kleur van de bloemen,de servetten of de stoffen geschenkzakjes om de bruiloftsgasten te bedanken. Dezelfde kleurschakering komt ook vaak voor in de uitgekozen kledij van de bruid en bruidegom. De mannen kiezen meestal voor een kleurrijke das. Dames zullen dan weer bepaalde accessoires gebruiken zoals bijvoorbeeld een lint dat in de taille van een trouwjurk wordt geknoopt, kleurrijke spelden, sieraden en zelfs nagels die met een aangepaste tint lak zijn geschilderd.

Een collage voor een gemakkellijke selectie van accessoires in de themakleur.

Een collage voor een gemakkellijke selectie van accessoires in de themakleur.

Waar kan ik bruiloftszakjes kopen in de themakleur van de bruiloft?

Bruiloftszakjes in de themakleur van de bruiloft zijn een eenvoudige manier om een chique en homogene decoratie te creëren. Over mogelijke ideeën voor het gebruik van stoffen zakjes op deze buitengewone dag kunt u lezen in ons eerdere artikel. Wij nodigen u dan ook uit om kennis te nemen van onze rijke offerte van stoffen zakjes. Wij bieden u onder andere zakjes aan van organza, van satijn of velours, in jute en linnen beschikbaar in vele tinten alsook glanzende metaalachtige zakjes in goud of zilver. Ons rijke assortiment en een breed scala aan kleuren stellen ons in staat om stoffen zakjes te vinden en dit voor een verscheidenheid aan bruiloftstijlen.

Met dank aan de bruiloftsgasten

Met dank aan de bruiloftsgasten