Papieren zakken genieten ongetwijfeld van een gestaag groeiende populariteit. Ze worden zowel gebruikt ter vervanging van plastic reclametassen en dit zowel om boodschappen te doen als om verschillende voorwerpen in huis van elkaar te scheiden en op te bergen. Ook grijze papieren tassen (en ook die met gekleurde prints) worden graag gebruikt voor het verpakken van cadeaus. Wij hebben echter alternatieve verpakkingen voor U – stoffen geschenkzakjes! Waarom zijn stoffen zakken dan wel beter dan papieren zakken? Wij geven U vijf redenen waarom papieren geschenkzakken vervangen zouden moeten worden door stoffen tassen!

Een vergelijking van een gewoon cadeauzakje met een stoffen zakje

Een vergelijking van een gewoon cadeauzakje met een stoffen zakje

1. Stoffen geschenkzakjes zijn minder vatbaar voor mechanische beschadigingen

Het belangrijkste nadeel van papieren zakken is hun beperkte duurzaamheid. Een moment van onoplettendheid is al genoeg om papier te doen scheuren. Stoffen zakken zijn herbruikbare verpakkingen. De stoffen waarvan deze geschenkzakjes zijn gemaakt, zijn veel minder gevoelig voor scheuren en kreuken dan papier. Hierdoor behouden ze langer hun esthetische kenmerken. Het risico op blijvende mechanische beschadiging is beduidend lager dan bij papieren zakken.

Een geschenkzakje van satijn ziet er buitengewoon elegant uit.

Een geschenkzakje van satijn ziet er buitengewoon elegant uit.

2. Stoffen zakken hebben een hoge weerstand tegen vocht en water.

Water en andere vloeistoffen zijn een ernstige bedreiging voor papieren zakken ! Gemorste dranken of hevige regen kunnen onherstelbare schade toebrengen aan de delicate verpakking. Stoffen zakken zijn niet zo gevoelig voor vochtschade en zijn ook verder gewoon bruikbaar  na contact met water. Daardoor zijn ze veel duurzamer dan modieuze papieren verpakkingen. Stoffen zakken zijn niet alleen bestand tegen de schadelijke effecten van water, de meeste stoffen geschenkzakjes kunnen zelfs gewoon gewassen worden !

3. Hoge weerstand van stoffen geschenkzakken

Afhankelijk van de keuze van het materiaal hebben stoffen tassen een navenant hoger draagvermogen dan papieren tassen. Wat is de werkelijke invloed dan op het gebruik ervan ? In een stoffen geschenkzakje van hetzelfde formaat als een papieren zak kunnen we zwaardere voorwerpen meedragen zonder vrees voor scheuren. Het heeft ook een langere levensduur. Stoffen tassen zijn herbruikbaar, ze slijten niet zo snel als papieren tassen.

Stoffen geschenkzakjes zijn bijzonder duurzaam

Stoffen geschenkzakjes zijn bijzonder duurzaam

Stoffen tassen zien er altijd netjes en elegant uit.

Stoffen tassen zien er altijd netjes en elegant uit.

4. Zakken met materiaal zijn gemakkelijk schoon te houden.

Stoffen tassen gaan langer mee en blijven netjes omdat ze makkelijker schoon te houden zijn. In het geval van papieren zakken kunnen we de meeste vlekken helemaal niet verwijderen. Kleinere vlekken kunnen van een stoffen geschenkzakje gewoon worden afgeveegd en de grotere kunnen zelfs worden weggewassen. Dit geeft aan deze verpakkingen ook een langere esthetische duurzaamheid.

5. Gemakkelijke opslag en transport

Stoffen zakjes zijn net zo licht als papieren tassen , maar wel veel duurzamer en beter bestand tegen kreuken. We kunnen ze dus zonder zorgen bijvoorbeeld oprollen en in een zak opbergen. De stoffen zak kan altijd worden meegedragen en indien nodig worden uitgehaald, zonder zich te hoeven zorgen maken over de beschadiging ervan tijdens het transport ( scheuren, vorming van blijvende kreuken). Eventuele kreuken kunnen bij de meeste stoffen gemakkelijk worden verwijderd door het strijken van het zakje!

Stoffen geschenkzakjes hebben het voordeel dat ze minder snel slijten dan papieren zakken

Stoffen geschenkzakjes hebben het voordeel dat ze minder snel slijten dan papieren zakken

Een cadeau in een dergelijke verpakking springt vanzelf meer in het oog.

Een cadeau in een dergelijke verpakking springt vanzelf meer in het oog.

Vervang de papieren zakken door stoffen zakken!

Er zijn nog veel meer redenen om papieren zakken te gaan vervangen door stoffen zakken. Test deze alternatieve verpakkingen en bemerk het verschil in kwaliteit.